Marius Toanchină : ”România Educată” a lui Iohannis și Orban este cea în care 800.000 de copii sunt excluși de la educație

Viața tuturor românilor a fost afectată din plin de pandemie. Sistemul educațional din România a fost lovit din plin.

Avocatul Marius Toanchină critică dur modul în care Guvernul Orban a ales să gestioneze criza din învățământ. Prin Programul de guvernare pentru Educație, rezultat al consultărilor cu partenerii sociali – organizații profesionale, asociații ale elevilor, ale părinților, PSD vine cu soluții reale pentru un sistem educațional funcțional, care să pregătească cea mai bună resursă a României, oamenii.

” Paralizie! Acesta este termenul care descrie cel mai fidel starea actuală a sistemului școlar. Din păcate, ”România Educată” a lui Iohannis și Orban este cea în care 800.000 de copii sunt, pur și simplu, excluși de la educație pentru că nu au niciun echipament care să permită accesul la școala online, în care peste 2000 de școli nu au deloc internet, în care profesorii sunt expuși infectării, iar părinții sunt siliți să facă alegeri imposibile – să sacrifice educația copilului sau slujba.
Programul de guvernare pentru Educație, lansat ieri, militează pentru adaptarea şi flexibilizarea programei şcolare la preocupările și cerințele generației de azi, inclusiv la educația digitală, dezvoltarea și adaptarea la cerințele actuale existente pe piața muncii a învățământului dual.
Vorbim de câteva programe importante – programul şcolii inteligente pentru copiii inteligenţi, şcoala cu program prelungit în sprijinul familiei, programul naţional pentru educaţie timpurie şi, foarte important în perioada acesta, accesul la proiecte finanţate din fonduri europene pentru unităţile private care sunt şi ele grav afectate de pandemie.
PSD susține ferm accesul egal la educație. Să nu uităm că, doar printr-un act educațional de calitate pentru toți elevii, copiii noștri pot avea acces la o slujbă bine plătită în viitor, la stabilitate.” a declarat Marius Toanchină, candidatul PSD la Senatul României.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: