Marius Toanchină: Avem parte de un atentat la siguranța societății românești!

În cadrul unei conferințe de presă, senatorul PSD Marius Toanchină a dezbătut o serie de probleme de actualitate: PNRR, cu accent pe alocarea de către Guvern a sumei de 40 de milioane de Euro pentru înființarea unei agenții care să construiască spitale, acțiunea de revocare a Avocatului Poporului, desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), dar și educația sexuală în școli. Totodată, aproape de finalul primei sesiuni parlamentare, Marius Toanchină se arată dezamăgit de actuala clasă politică, care pune mai presus de interesul național interesele de partid.

”Acest PNRR reprezintă o adevărată batjocură la adresa românilor. El nu vine să ajute poporul, ar trebui eliminată denumirea de ”național” din titlu, deoarece nu a fost adus în dezbatere publica, noi, forțele politice, nu am avut cunoștință de acest plan. Acest plan reprezintă un atentat la siguranța națională, un atentat la normalitatea acestui popor.
Se vor aloca 40 de milioane de euro pentru înființarea unei noi agenții care să construiască spitale. Foarte multe spitale au fost închise de PDL. De ce este nevoie de altele noi în loc să nu fie toate spitalele redeschise? Acești ”aventurieri politici” vor să îmbunătățească spitalele private și să construiască altele noi, iar treptat se conecteze la sectorul privat întreg domeniul medical. Sectorul privat va fi astfel conectat la bani publici și, în felul acesta, se va ajunge la o degradare până la dispariție, spun eu, a domeniului public de sănătate la care românii au plătit ani în șir contribuții.
Crearea unei agenții care să se ocupe de construirea de spitale presupune că banii se vor duce doar pe consultanță și aș face o analogie cu situația drumurilor din această țară. De 30 de ani noi plătim de studii de fezabilitate și studii de impact, niciodată nu ajungem să punem punct acestei vorbării păguboase și să ajungem să demarăm și noi un proiect concret. În PNRR se vorbește de 200 de centre medicale comunitare, de 3.000 de cabinete de asistență medicală primară, de 25 de spitale care vor beneficia de infrastructură nouă și 10 unități medicale mobile (conform anexelor la Planul Național de Redresare și Reziliență). România își propune 25 de clădiri noi care să însumeze cel puțin 3514 paturi noi la un cost de 327 de mii de euro pe pat! ” a declarat Marius Toanchină.

Senatorul consideră că revocarea Avocatului Poporului reprezintă un alt atentat la siguranța națională.
” Consider că revocarea Avocatului Poporului este un act nelegal și neconstituțional. În vremurile pe care le trăim, această instituție este singura care poate apăra drepturile cetățenilor. Cu siguranță acesta a fost și motivul pentru doamna Renate Weber a fost supusă unei asemenea proceduri. Ea a scos la iveală ticăloșiile pe care le-au făcut autoritățile. Cei de la putere doresc un Avocat al Poporului docil, supus, care să nu demareze anchete, mai ales în cazul românilor morți în spitale în ultima perioadă, nu de COVID, ci arși.
În loc de Avocatul Poporului, românii vor avea Procurorul Poporului. Deși doamna Renate Weber a solicitat un termen pentru a-și pregăti apărarea, acest lucru nu i s-a permis, în condițiile în care i s-a comunicat de întrevederea din Comisia Juridică la ora 10.07, iar întâlnirea era programată pentru ora 11. I s-au adus patru acuzații, fără justificări sau vreun temei.” a mai spus senatorul.
Marius Toanchină critică și decizia de desființare a SIIJ.
”Scopul acestei decizii este ca DNA-ul să redevină actor politic. Acest lucru este dorit de cei de la guvernare. Dosarele vor reveni la DNA și să ne ferească Dumnezeu de acest moment! Această secție nu are conducere numită politic, cum se întâmplă la DNA. Actuala clasă politică trebuie să conștientizeze pericolul revenirii acestui actor politic, iar singura șansă pentru menținerea în funcțiune a SIIJ este în plenul Parlamentului.” a declarat Marius Toanchină.

Senatorul a vorbit și despre inițiativa coaliției de dreapta de a introduce educația sexuală în școli. Parlamentarul susține că se dorește distrugerea, din punct de vedere mental și sufletesc, a unei întregi generații. Marius Toanchină trage un semnal de alarmă asupra amendamentelor celor de la USR-PLUS care vizează eliminarea părinților în ceea ce privește acordul pe care ar putea să îl dea cu privire la predarea acestei materii.

”Sper din tot sufletul ca această primă sesiune parlamentară să trezească conștiința clasei politice. Suntem mandatarii dumneavoastră, am fost aleși ca senatori sau deputați să vă apărăm interesele. România trebuie să rămână o țară normală. Mă refer la acea normalitate pe care noi o moștenim la strămoșii noștri, și nu la noua normalitate pe care vor să o impună alții. Este nevoie de o Românie morală, o Românie în care noi, românii, să ne respectăm atât părinții, strămoșii, dar să ne respectăm noi între noi și să lăsăm drept pildă populației care vine o Românie normală, o Românie a noastră!” a concluzionat senatorul Marius Toanchină.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: