Marius Mateescu: Predealul va redeveni stațiunea turistică de altădată

Potențialul turistic al Predealului a fost ignorat total de administrația locală liberală.  Stațiunea care atrăgea turiști atât din țară, cât și din străinătate, a intrat într-un con de umbră. Predealul a pierdut astfel fonduri importante care ar fi rezultat din turism. Acest lucru se va schimba însă. Când spui Predeal, spui în primul rând sporturi de iarnă. Îmi doresc o dezvoltare a domeniul schiabil prin mărirea numărului de kilometri de pârtie, găsirea de alternative ale transportului pe cablu, dezvoltarea infrastructurii pentru producerea zăpezii artificiale prin construcția unui lac de acumulare și extinderea rețelei de hidranți pentru montarea tuturor tunurilor de produs zăpadă care să asigure posibilitatea înzăpezirii tuturor pârtiilor existente într-o perioadă optimă de timp, luând în considerare schimbarea condițiilor meteorologice. De asemenea, îmi doresc realizarea unei telegondole turistice, chiar și cu posibilitatea de a face legătura pârtiilor de schi din Predeal cu cele din Azuga. Consider că ar fi necesară și crearea unei pârtii speciale pentru sănii care să fie înzestrată și cu alte dotări destinate copiilor (tobogane, mici trambuline etc ). Pe termen lung, mă gândesc la construcția unui patinoar artificial acoperit, prin atragerea de parteneri, după modele existente în Covasna și Harghita, care să constituie o atracție turistică și în timpul verii pentru pasionați, cât și pentru sporturile pe gheață (hochei, patinaj artistic, patinaj viteza etc).

Modernizarea și amenajarea zonei de promenadă Poliștoaca reprezintă o altă prioritate. Se vor construi foișoare de agrement, băncuțe, locuri special amenajate pentru grătar. Zona va avea nevoie și de iluminat public corespunzător.

Nu voi neglija nici sporturile pe două roți (Mountain bike). Din ce în ce mai mulți turiști caută să își petreacă cât mai mult timp în natură, făcând sport.

Parcurile din Predeal vor fi modernizate. Voi începe cu parcul Poștei, pentru care deja există un studiu de fezabilitate, pentru a pune în valoare frumusețea acestui spațiu de recreere care cuprinde Casa de Cultură, Poșta, Biserica și Centrul de Informare Turistică.

Stațiunea Predeal nu are un parc de distracții.  În acest sens, voi identifica un teren disponibil pentru crearea unei zone de divertisment atât pentru copii, cât și pentru adulți, întrucât în acest moment, de ce să nu recunoaștem, în Predeal posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt limitate.

Alături de Sinaia și Bușteni, Predealul își va redobândi locul de altădată pe harta turistică a României.  Acest lucru ar duce și la crearea de noi locuri de muncă pentru predeleni.

cod: 21200019

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: