Marius Dunca, PSD: Parlamentul a votat 4 măsuri vitale propuse de PSD în actuala criză. Singurii care nu au votat aceste măsuri au fost liberalii!

Parlamentul a votat vineri 4 măsuri propuse de social democrați pentru sprijinirea populației și a firmelor în actuala criză. Măsurile au fost votate de toate forțele politice, în afară de PNL și vizează: suspendarea rambursării creditelor bancare, facilități fiscale pentru angajatori, suspendarea plății utilităților, indemnizația de șomaj de 75% din salariu.

“Orice dialog care nu e legat de soluții pentru oameni în acest momen, înseamnă vieți pierdute și dezechilibre economice majore care pot destabiliza complet societatea românească. Nu mai avem timp și nici motive să ne certăm politic. Trebuie să ne concentrăm toată energia pentru a găsi soluții în actuala criză și pentru a fi solidari unii cu ceilalți.” a declarat Marius Dunca, senator și președinte PSD Brașov.

Senatorul PSD a detaliat cele 4 măsuri propuse de social democrați și adoptate de Parlament:
1. Persoanele fizice și firmele beneficiază de suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, adică până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități.
2. Plata utilităților poate fi amânată pentru 3 luni (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile)
3. Amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS de către firmele afectate și a contribuției asiguratorii pentru muncă. Fără dobânzi și fără penalități. Cu posibilitatea de eșalonare pe 12 luni a restanțelor.
4. Indemnizația de șomaj, plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic, în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență, ușor de obținut. Angajatorul depune electronic cererea pentru acordarea indemnizațiilor iar firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.
“PSD a înțeles gravitatea momentului și m-am bucurat să văd că și marea majoritate a colegilor noștri a înțeles că nu mai avem culori politice când vine vorba despre protejarea românilor. Liberalii sunt singurii care au rămas ancorați în realitatea de dinainte de coronavirus, când totul era doar o mică răceala despre care nu trebuia să ne facem griji”, a adăugat Marius Dunca.
Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: