Marius Dunca: Proiectul PSD de eliminare a 102 taxe nefiscale, aprobat! (VIDEO)

Între taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentara pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

”Am vorbit toată campania despre Guvernarea PSD – Guvernarea promisiunilor onorate.

Vreau sa vă vorbesc despre lucruri care au devenit realitate și care astăzi sunt simțite de români. În mod direct. În buzunar.

Știți cu toții, unii dintre dumneavoastră și cei care ne privesc, vă si aflați în această situație – Guvernul, prin Ministerul de Finanțe și ANAF – restituie până marți, 21.05,  toate sumele de bani care au fost plătite de români la momentul înmatricularii mașinilor achiziționate, noi, în România.

Vorbim despre o sumă virată de Administrația Fondului de Mediu – 103.519.570 lei – numai pentru județul Brașov.

La nivelul județului Brașov au fost restituite 3 categorii de taxe (taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule) aproape în totalitate (în funcție de sumele transmise în acest sens de Fondul de Mediu), sume în valoare totală de 62.708.308 lei.(debit și dobânzi, inclusive hotărâri judecătorești).

Suma care a rămas de restituit – adică 40.811.262lei – va fi plătită integral până marți, reprezentând valoarea timbrului de mediu pentru autovehicule.

Vă amintiti că un număr foarte mare de oameni au protestat și au solicitat recuperarea acestor bani.

Ne ținem de promisiune! Și față de aceștia, și față de ceilalți români care au plătit această taxă sub diferite forme.

Această măsură vine în completarea celor peste 102 taxe eliminate de PSD, așa cum am promis în 2016.

Ne dăm seama că nici măcar lucrurile esențiale, elementare nu a reușit să le facă!

Până în acest moment s-au restituit 62.708.308 lei”, a spus Marius Dunca, senator PSD Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: