Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: Senatul a votat în favoarea interzicerii pentru doi ani a înstrăinării participaţiilor statului la orice societate la care statul e acţionar

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca anunță că Senatul a votat cu 80 de voturi – pentru, 42 – împotrivă și 10 – abțineri, un proiect de lege inițiat de senatorii PSD, prin care se interzice, pe o perioadă de doi ani, a înstrăinării participațiilor statului la companiile și societățile naționale, la bănci și la orice societate la care statul este acționar, indiferent de cota de participare deținută. Inițiativa legislativă a senatorilor PSD vine în contextul efectelor crizei generate de COVID-19 și a implicațiilor asupra economiei, pe termen scurt și mediu, mai ales că în perioade de insecuritate economică, prețul acțiunilor poate fluctua semnificativ, generând pierderi potențiale uriașe pentru Statul Român.
“Votul din Senat face parte din răspunsul Parlamentului la efectele din plan economic ale crizei COVID-19. Am mai spus-o, Statul Român trebuie să iasă întărit din această criză și acest lucru se va întâmpla dacă suntem responsabili față de companiile și societățile la care Statul este acționar. Alături de colegii mei social-democrați am votat în favoarea unui Stat puternic, împotriva oricăror tentative de a vinde pe lucru de nimic acțiunile Statului Român, oricât de tentantă ar fi această soluție pentru Guvernul PNL care nu are niciun plan pentru salvarea economiei”, afirmă președintele PSD Brașov, Marius Dunca.
Potrivit senatorilor social-democrați, proiectul de lege conține și o component pro-activă, în cadrul căreia Statul poate dobândi participații la societățile comerciale cu activități în domenii care s-au arătat ca fiind strategice în situația de criză, precum:
a) producția și comercializarea de medicamente, dispozitive medicale, seruri și vaccinuri, servicii medicale și paramedicale;
b) industria constructoare de mașini, metalurgică, alimentară, agricultură, silvicultură, exploatarea forestieră;
c) producția, transportul, distribuția și furnizarea de energie electrică și energie termică;
d) explorarea, exploatarea, extracția, producția și prelucrarea resurselor minerale;
e) transportul, construcția și administrarea de infrastructură rutieră, feroviară, navală și aeriană;
f) captarea, tratarea și distribuția apei potabile și a apei pentru irigații;
g) poștă, comunicații și tehnologia informației.
“Criza din sănătate pe care încă o traversăm ne-a arătat că în România există nenumărate resurse strategice ce pot fi capacitate pentru a depăși chiar și cele mai grele perioade. De la producătorii de medicamente și dezinfectanți, până la producătorii de echipamente medicale, România are resurse economice și umane pentru a se dezvolta și pentru a evita să fie prinsă descoperită în fața unei noi crize, oricum ar arăta ea. De aceea, avem nevoie de un Stat puternic care să fie partener și sprijin companiilor care oferă servicii și echipamente strategice pentru întreaga populație”, punctează senatorul Marius Dunca.

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: