Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: Românii trebuie protejați iar statul român trebuie să iasă întărit din criza pe care o traversăm acum

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, apreciază, în contextul crizei Coronavirus, că sunt necesare măsuri economice consistente care să protejeze activitatea economică internă, interesele Statului și ale cetățenilor. Președintele PSD Brașov afirmă că în această perioadă de criză trebuie luate măsuri pentru a sprijini economia națională, firmele și companiile românești, producătorii interni, pentru ca aceștia să își poată relansa activitatea în cel mai scurt timp.
“Criza pe care o traversăm ne arată că Statul Român trebuie să se aplece cu mai multă atenție asupra companiilor naționale, asupra firmelor și produselor românești. În ultimii 30 de ani, multe dintre produsele noastre de tradiție au dispărut din cauza faptului că atenția consumatorilor s-a orientat către producători externi. Criza aceasta ne arată că producătorii și produsele românești sunt cel puțin la fel de bune precum cele din import și că Statul trebuie să le acorde susținere și atenție. De exemplu, România a început să producă astăzi, după mulți ani, dezinfectanți la cele mai înalte standarde, produse medicale, echipamente de protecție. Astăzi, în țara noastră există nenumărate companii cu capital românesc care așteaptă să vină în sprijinul Statului și al autorităților, pentru stoparea crizei generate de Coronavirus. Unele companii românești oferă produse și servicii de importanță strategică, tocmai de aceea, atenția Statului trebuie să se concentreze pe dezvoltarea acestora”, afirmă senatorul Marius Dunca.
Marius Dunca laudă efortul companiilor românești și al antreprenorilor care s-au alăturat autorităților pentru a limita răspândirea Coronavirusului. Potrivit senatorului, inițiativele apărute în ultimele zile arată capacitatea uriașă de adaptare a companiilor românești și creativitate în dezvoltarea unor produse de utilitate maximă în actualul context.
“Antreprenorii români care s-au alăturat autorităților și instituțiilor cu atribuții în răspândirea și stoparea Coronavirus în România merită toată aprecierea noastră. Am văzut nenumărate exemple, tineri creativi care, din inițiativă și resurse proprii au realizat echipamente medicale de protecție, viziere sau porți de dezinfectare pentru spitale sau pentru uz comercial. Este evident faptul că, în sectorul economic există resurse uriașe de creativitate și de adaptabilitate. De aceea, Statul Român este obligat să țină seama de acestea și să ia măsuri pentru protejarea și dezvoltarea abilităților antreprenorilor români. Dar, mai important este faptul că, pe perioada acestei crize, vom învăța cu toții că produsele românești sunt cel puțin la fel de bune ca cele de import și că susținerea antreprenorilor români e importantă mai ales în momente de criză. De aceea, cu măsuri economice corecte, Statul Român trebuie să iasă întărit din criza pe care o traversăm acum”, a adăugat Marius Dunca.

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: