Marius Dunca, președinte PSD Brașov: România trebuie să interzică exportul de bușteni pentru următorii 10 ani

Parlamentul a votat joi, mai multe inițiative ale PSD pentru sprijinirea populației, a economiei și a medicilor. Una dintre măsurile propuse de social-democrați vizează interzicerea exportului de buștean și lemn rotund, pentru protejarea pădurilor.
“Joi am făcut un pas foarte important în Parlament pentru protejarea pădurilor, prin interzicerea exportului extracomunitar de bușteni pentru următorii 10 ani. Liberalii nu au niciun interes legat de păduri, în afara celui personal. Opoziție există inclusv în interiorul PNL, unde proprii colegi îi atrag atenția Ministrului Mediului, așa cum e cazul candidatului liberal pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, care i-a transmis ministrului să nu confunde interesul statului cu cele ale unui grup organizat mafiot care profită din tăierea pădurilor”, a declarat Marius Dunca.
În aceste condiții, senatorul social-democrat afirmă că erau absolut necesare măsuri care să reglementeze exportul de lemn și protejarea pădurilor din țara noastră. Tocmai în acest sens, PSD a avut joi o inițiativă votată de Parlament, ale cărei prevederi principale sunt:
• Interzicerea oricărui export extracomunitar de bușteni, timp de 10 ani, indiferent că e cu coajă ori fără sau lemn rotund, interdicție care se aplică de la 1 Ianuarie 2021.
• Nerespectarea se pedepsește cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă de 100.000 de lei.
• Prevederile legii impun ca orice copac să fie tăiat legal și să fie prelucrat în România, fapt care va asigura locuri de muncă, salarii, taxe și impozite la bugetele locale.
Președintele PSD Brașov a subliniat de asemenea, faptul că, la adăpostul stării de urgență, există o explozie de tăieri ilegale și transporturi de lemn, o explozie la vedere, care pur și simplu este acoperită prin declarații și complicitate de membrii actualului Guvern.
“În ultimele două săptămâni am văzut niște declarații îngrijorătoare legate de exploatarea lemnului din România, declarații făcute de la cel mai înalt nivel. Pe o parte îl avem pe Ludovic Orban care a făcut lobby public pentru firma Schweighofer care exploatează lemn în țara noastră, iar pe cealaltă parte îi observăm pe liberali care declară liniștiți la televizor că în România tăierile de păduri sunt doar niște manipulări”, a precizat Marius Dunca
Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: