Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: Prelungirea Stării de Alertă este de fapt mascarea incompetenței PNL de a susține economia! PSD nu va vota în orb.

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, susține că anunțul președintelui Iohannis legat de prelungirea stării de alertă e o încercare de a masca incompetența guvernului liberal care nu a reușit nici până acum să prezinte măsuri concrete de relansare economică și de susținere a firmelor românești, în special a celor din sectorul HORECA.

“Prelungirea Stării de Alertă, pe care Iohannis a anunțat-o ieri, nu e nimic altceva decât o încercare nefericită a Președintelui de a masca incompetența propriului guvern liberal. Orban și compania nu au fost capabili până acum să pună pe masă un plan concret de relansare economică. Mai mult decât atât, domeniul HORECA, poate cel mai afectat domeniu în această criză, a primit restricții în continuare în loc să primească o mână de ajutor, a declarat senatorul PSD.

Marius Dunca a subliniat faptul că lipsa de viziune și voință politică a Guvernului liberal va crește numărul de șomeri și va însemna falimentul multor firme românești care, la rândul lor, susțineau economia.

“Vom ajunge la un million de șomeri în luna iulie dacă liberalii continuă cu restricții fără să aplice și soluții și sprijin economic pentru companiile românești. Toate acestea se întâmplă pentru că liberalii sunt ocupați să își numească rudele și prietenii în poziții cheie, pe criterii de cumetrie în loc de criterii de competență”, a adăugat Marius Dunca.

Senatorul social-democrat a făcut o enumerare a motivelor pentru care PSD nu poate vota în orb dorințele lui Iohannis:

  1. În acest moment, Ministerul Sănătății nu a prezentat date epidemiologice și argumente solide pentru prelungirea Stării de Alertă.
  2. Guvernul liberal nu are un plan de relansare a economiei nici în al 12-lea ceas.
  3. Prelungirea Stării de Alertă va însemna decimarea turismului și a sectorului HORECA.
  4. Companiile pierd miliarde de euro din cifra de afaceri.
  5. PIB-ul și veniturile bugetare scad în timp ce deficitul și datoria publică a României cresc.
  6. Zeci de mii de firme românești vor intra în insolvență.
  7. Sute de mii de locuri de muncă vor fi distruse.
  8. Românii au ajuns la capătul răbdării pentru că au primit doar restricții fără să primească și sprijin.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: