Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: PNL pune cruce Aeroportului Brașov (VIDEO)

Președintele PSD Brașov, Senatorul Marius Dunca, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Ludovic Orban și PNL nu au în plan finanțarea proiectului Aeroport Brașov-Ghimbav. Acesta a prezentat declarația ministrului propus de PNL la Ministerul Fondurilor Europene, Ioan Boloș, care, la audierile din Parlament, nu a vorbit despre finanțarea proiectului din fonduri guvernamentale și nici despre continuarea negocierilor cu Comisia Europeană pentru finanțarea cu bani europeni a acestui obiectiv de interes pentru brașoveni.

“Am avut săptămâna aceasta în Parlament audierea miniștrilor propuși de PNL pentru portofoliile din Guvern și am dorit să aflăm care sunt planurile acestora în privința obiectivelor de interes local și regional. Considerăm că este inacceptabil ca Ludovic Orban, premierul propus, brașovean, să ignore complet Brașovul și pe brașoveni”, a spus Dunca.

Dunca critică faptul că în programul de guvernare al PNL nu este specificat nimic despre Aeroportul Brașov, subiect pe care PNL în  folosește ca atac în campaniile electorale și reamintește măsurile luate de PSD pentru Aeroport.

“Vreau doar să ne uităm la fapte! Guvernul PSD a făcut prima alocare bugetară pentru acest obiectiv. Sunt 23 de milioane de lei, bani care au mers anul acesta în finanțarea proiectului. Niciodată, niciun guvern PNL nu a alocat bani pentru proiectul acesta, deși vorbim despre el de aproape 10 ani de zile. Pentru prima dată, Guvernul PSD, prin Ministrul Fondurilor Europene, prin Roxana Mînzatu – brașoveancă, a negociat cu Comisia Europeană din prima zi de mandat pentru ca Aeroportul să intre pe lista de aplicații pentru finanțare cu bani europeni. Pentru că interesul nostru este să păstrăm banii publici aici, în Brașov, pentru a dezvolta proiecte în tot județul, nu doar pentru a finanța un singur proiect. Și astăzi, proiectul Aeroportului a fost agreat de DG Regio pentru a pregăti aplicația de solicitare a fondurilor europene de către CJ Brașov”, a adăugat președintele PSD Brașov.

Dunca mai spune că prin declarațiile ministrului propus de PNL la fonduri europene, Ioan Boloș și PNL au pus cruce aeroportului.

„Boloș nu a spus nimic despre continuarea proiectului de finanțarea a aeroportului cu fonduri europene. Nu a spus nimic despre continuarea discuției cu CE pentru pregătirea aplicației de solicitare a fondurilor europene; Ba mai mult, acesta ne-a avertizat că poate ar fi bine să reconsiderăm proiectul! Considerăm declarația ca fiind inacceptabilă, o asumare a faptului că Guvernul Orban nu va susține acest proiect – și am votat în consecință, adică împotriva domnului Boloș. Nu aceeași a fost și opinia colegilor liberali, care l-au votat pozitiv pe domnul Boloș, și aici mă refer la parlamentarii PNL de Brașov”, a completat Dunca.

Potrivit președintelui PSD Brașov, social democrații vor solicita viitorului Guvern PNL ca în bugetul pentru anul 2020 să aloce suma integrală necesară finalizării aeroportului.

“Solicităm viitorului Guvern PNL, ca în proiectul de buget pentru anul 2020, să includă 145.581.179 milioane de lei, întreaga sumă necesară pentru terminalul aeroportului. Dacă ei au acuzat Guvernul PSD că nu a făcut alocarea integrală, să demonstreze angajamentul Guvernului PNL și să aloce întreaga sumă în cadrul bugetului pe anul 2020, a declarat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: