Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: PNL a eșuat să genereze un plan de salvare economică și va arunca România în criză

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, critică acțiunile Guvernului PNL în criza generată de Coronavirus. Acesta spune că Guvernul PNL este răspunzător pentru criza economică și socială care se prefigurează, întrucât nu a luat măsuri de salvare economică a unor sectoare puternic afectate de criza de sănătate, dând exemplul industriei, turismului și comerțului, unde sunt prefigurate scăderi ale afacerilor între 15% și 80%.
“Din păcate, criza din sănătate va avea implicații economice și sociale pentru cetățeni și pentru mediul de afaceri. În timp ce mediul de afaceri din sectoarele puternic afectate de criză cere cu disperare un plan de salvare, Guvernul PNL încă analizează și promite că va lansa un plan de măsuri post-criză. Economia nu poate fi salvată cu promisiuni, firmele nu își pot plăti angajații cu vorbe goale. Fiecare zi care trece fără ca Guvernul să ia măsurile necesare de salvare economică este o zi pierdută și arată neputința celor care astăzi conduc România. Sectorul Turism are o scădere estimată la 80%, Industria din România a scăzut cu aproape 20%, comerțul a scăzut în aproape două luni cu peste 10% și perspectivele nu sunt deloc bune. Antreprenorii cer soluții de la Guvern dar primesc înapoi numai promisiuni, fără a se concretiza nimic”, susține Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca.
În același timp, social-democratul aduce în discuție legile promovate de PSD în Parlament pentru a proteja cetățenii în fața crizei de sănătate, amintind de eliminarea dobânzii la dobândă, la amânarea ratelor pentru firme și populație și extinderea măsurii și la fermierii afectați de secetă, precum și o serie de măsuri fiscale pentru firmele românești.
“În fața incompetenței PNL-iste, ne-am mobilizat în Parlament pentru a-i susține pe cei afectați de Coronavirus. Dacă PNL-iștilor li se pare normal ca românii să plătească dobândă la dobândă, lucru nemaiîntâlnit în alte țări, nouă ni se pare anormal. Dacă PNL-iștii cred că firmele care au înregistrat scăderi ale afacerilor în perioada de criză nu pot beneficia de facilități fiscale și de amânarea ratelor, noi considerăm că este normal să extindem această măsură cât mai mult, dacă vrem să salvăm economia reală. Ce nu a înțeles PNL este că în spatele cifrelor stau oamenii din sectorul privat, salariați și familiile acestora care așteaptă de la Guvern să genereze un plan integrat de măsuri economice pentru stabilizarea acestei situații dificile”, a adăugat senatorul social-democrat.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: