Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Judecând după rezultatele economice ale ultimelor 3 luni, PNL nu merită să guverneze

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, susține că modul în care PNL a gestionat economia din noiembrie până în prezent arată nepricepere și lipsă de preocupare pentru stabilitatea economică și socială a României. Marius Dunca îi acuză pe liberali că distrug tot ce s-a făcut bun în România pe parcursul ultimilor 8 ani, în special în economie, unde reformele inițiate de PSD au generat creștere economică sustenabilă care a făcut posibilă creșterea veniturilor pentru toți românii.

“Ceea ce am muncit noi vreme de 8 ani, PNL distruge în 3 luni. Au ajuns la guvernare în cel mai bun moment economic pe care țara noastră l-a avut din 2012 încoace și nu știu ce au de făcut. PNL este un partid fără profesioniști, fără idei, umflat artificial de la Cotroceni. După 3 luni în care PNL i-a scos la înaintare pe liderii cei mai de seamă: Orban, Turcan și afaceristul din sănătate Costache, deficitul comercial a crescut de la 6,48% din PIB la 8% din PIB. Deficitul de cont curent a crescut de la 4,26% din PIB la 4,8% din PIB. Inflația a crescut de la 3,36% la 4,1%. Totul în timp ce Cîțu tace si le face, împrumutând România cu 40 de miliarde de lei în numai 3 luni, cu scadențe de până la 30 de ani”, suștine președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

În opinia lui Dunca, PNL sacrifică dezvoltarea României pentru beneficii politice imediate, cum ar fi forțarea alegerilor anticipate și obținerea de foloase electorale.

“Dacă ne uităm cu atenție vedem că politicile guvernamentale ale PNL generează nemulțumiri în rândul tuturor categoriilor sociale. Pensionarilor nu le vor mai crește pensiile, pentru că PNL nu spune nimic despre creșterea punctului de pensie cu 40% așa cum era stability. Profesorilor nu le vor crește veniturile de la 1 septembrie, copiilor nu li se vor dubla alocațiile de la 1 august. În schimb, angajaților li se impune creșterea vârstei de pensionare, salariul minim nu va mai crește, investițiile promise de PNL în infrastructură se lasă așteptate. Au înlocuit autostrada Comarnic – Brașov, a cărei construcție urma să înceapă în 2020, cu un drum forestier ocolitor, expresia clară a incompetenței. Fiecare zi cu PNL la guvernare mai arată interese ascunse pentru protejarea băncilor și a privaților cu interese în sănătate. Pe fondul tuturor acestor lucruri, balonul PNL se dezumflă și va sparge în curând. De aici apare graba și dorința de anticipate. Nicio vorbă despre oameni, niciun cuvânt despre România, nicio veste pentru milioanele de români care au așteptări de mai bine. Ce pot să garantez este că PSD este pregătit pentru alegeri și că îi vom demasca pe acești impostori care astăzi sunt la guvernare”, mai spune Dunca.

                                                                                            Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: