Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Dublarea alocațiilor copiilor este un gest de responsabilitate, nu o povară economică. Guvernul PNL să nu mai caute scuze pentru amânarea lor!

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, apreciază votul dat ieri în Camera Deputaților, prin care a fost respinsă Ordonanța Guvernului PNL care amâna dublarea alocațiilor copiilor până la data de 1 august.
“Niciun efort nu este prea mare atunci când vorbim despre copiii noștri și despre viitorul acestora. Guvernul PNL vede investiția în copii ca pe o povară, ca pe un factor destabilizator pentru țară și pentru economie. Viziunea noastră despre educație și despre investiția în generația tânără se desparte fundamental de cea a PNL, pentru că noi, social-democrații, vedem creșterea alocațiilor ca pe o obligație a statului față de copii și față de părinții lor, mai ales într-un context economic și social tulbure, așa cum este cel pe care îl traversăm acum. De aceea, prin votul deputaților PSD, Parlamentul a decis ca alocațiile să crească de îndată, nu amânate, așa cum au decis Orban și Cîțu”, declară Marius Dunca, președintele social-democraților din județul Brașov.
Senatorul brașovean spune că există fonduri pentru dublarea acestora și face referire la momentul în care PNL, prin amendament depus la Legea Bugetului, a cerut creșterea alocațiilor copiilor:
“Pe de-o parte, PNL spune că România nu este afectată de criza economică generată de Coronavirus. Pe de altă parte, ne spune că nu sunt bani pentru copii. Orban și Cîțu ar face bine să reducă cheltuielile din capitolul Bunuri și Servicii, unde sunt prevăzute 51 de miliarde de lei pentru un Guvern care funcționează cu 16 ministere. Au la dispoziție 11 miliarde în plus față de 2019, când PSD a predat guvernarea. Pentru dublarea alocațiilor copiilor este necesară o sumă de 7.5 miliarde de lei anual. Când PNL-iștii au depus amendament în 2018 pentru creșterea alocațiilor, chiar și fără a indica sursa de finanțare, Guvernul PSD a găsit soluții și a crescut alocațiile. PNL refuză să investească în copii, dar are grijă de firmele de casă, clientela politică și numiri controversate în posturi publice”, concluzionează Marius Dunca.
Propunerea legislativă votată de Camera Deputaților prevede dublarea alocaţiei pentru copii în felul următor:
• de la 0 la 2 ani alocația crește de la 300 la 600 de lei/lună;
• pentru cei între 2 și 18 ani, alocația crește de la 150 la 300 de lei/lună;
• iar pentru copiii cu handicap alocația va fi de 600 de lei/lună.

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: