Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: Din incompetență, PNL strivește economia sub papucul intereselor mărunte de partid și pune în pericol nivelul de trai al românilor

În contextul previziunilor economice de vară făcute de Comisia Europeană, potrivit cărora economia României va înregistra o scădere de 6% în 2020, președintele social-democraților brașoveni, senatorul Marius Dunca, acuză guvernul PNL de incompetență în gestionarea economiei naționale. Acuzațiile făcute de Dunca vin ca urmare a declarațiilor repetate făcute de Ludovic Orban și de Florin Cîțu, care insistă că România nu va cunoaște criza economică, în ciuda avertismentelor Comisiei Europene.
“În timp ce Comisia Europeană spune că România va fi lovită de criza economică generată de pandemia cu noul coronavirus, PNL-iștii practică politica struțului și ne spun că toți experții europeni nu au dreptate. Avertismentele oficialilor europeni vorbesc despre o scădere accentuată a economiei în 2020 și de efecte dintre cele mai serioase pentru întreaga populație. În tot acest timp, Guvernul PNL alimentează clientela de partid cu bani din contracte aranjate pentru măști de protecție la prețuri supra-evaluate. Avem senzația că îl auzim din nou pe Traian Băsescu în 2008, când ne spunea că România va fi ferită de criză. Știm cu toții ce a urmat atunci!”, spune social-democratul brașovean.
Semnalul de alarmă tras de președintele PSD Brașov face referire și la implicațiile economice și sociale care se propagă din scăderea economiei naționale prognozate de către Comisia Europeană. Printre cele mai grave urmări, Dunca vorbește despre creșterea inflației, scăderea puterii de cumpărare, creșterea cursului de schimb și a prețului la utilități, alimente sau la ratele bancare.
“Negarea evidenței crizei, negarea efectelor unei crize economice de către guvernul PNL de la București va avea efecte directe pentru fiecare dintre noi. Sunt deja estimări îngrijorătoare cu privire la creșterea inflației la 2,5 – 3%, lucru ce se va observa imediat în creșterea prețurilor la alimente și produse de larg consum. Riscurile sunt majore pentru întreaga populație, care a obținut în ultimii ani o creștere a veniturilor și o stabilizare a prețurilor coșului de consum. Previzibila creștere a cursului de schimb va avea efecte în lanț asupra prețului utilităților și a ratelor bancare. Și în tot acest timp, singurele măsuri ale guvernului PNL sunt fantasmagorice, cu bătaie lungă, până în 2027. Soluția este simplă, dar PNL refuză să o adopte: finanțarea IMM-urilor aflate în dificultate, însă nu prin programe închipuite de Florin Cîțu care ajută numai companiile aflate în afara zonei de risc. Din păcate, PNL strivește astăzi economia națională sub papucul intereselor mărunte de partid”, punctează președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca
Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: