Marius Dunca, Președinte PSD Brașov: Culorile politice nu mai există! Măsurile sociale trebuie să fie mult mai ferme iar cele economice mult mai bine gândite

Senatorul și Președintele PSD Brașov, Marius Dunca, susține că pe lângă măsurile sociale, luate cu jumătate de gură de actualul Guvern, statul trebuie să ia măsuri concrete care să nu paralizeze economic țara și să protejeze cetățenii.
“Am urmărit cu mare atenție restricțiile sociale anunțate de actualul Guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Cred că au fost făcute cu jumătate de măsură. Pentru protejarea părinților și bunicilor noștri avem nevoie de măsuri ferme, de interdicții, nu de recomandări. Este singura modalitate prin care nu vom ajunge la o situație precum cea din Italia, unde deja e prea târziu”, a declarat senatorul PSD.
Marius Dunca a precizat, de asemenea, că ultima ordonanță (OUG 30/2020) dată de Guvern în legătură cu șomajul tehnic, are nevoie de modifcări în Parlament.
“Măsurile sociale din actualul context trebuie completate cu măsuri economice pentru a evita un colaps. Ordonanța Guvernului care reglementează șomajul tehnic nu a luat în calcul firmele cu mai puțin de 3 angajați, PFA-urile sau marii contributori care au anunțat că își trimit angajații în șomaj tehnic, înainte de apariția OUG”, a continuat senatorul social- democrat.
Partidul Social Democrat va propune o serie de amendamente la OUG 30/2020, astfel încât angajatorii și angajații să primească un sprijin real din partea statului.
“Vom propune amendamente în Parlament care vor viza decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut, în cazul tuturor angajaților societăților comerciale/PFA-urilor care și-au încetat activitatea, din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, propunem decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaților ale căror contracte de muncă au fost suspendate, ca urmare a restrângerii activității angajatorilor, SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus. Nu în ultimul rând, trebuie să eliminăm condiția de obținere a certificatului de situație de urgență”, a adăugat Marius Dunca.
Pe parcursul ultimelor două săptămâni social-democrații au propus mai multe măsuri care vizează protejarea populației în actuala criză. Cele mai importante măsuri vizează suspendarea plății ratelor bancare pentru 3 până la 6 luni, înghețarea prețurilor la utilități și plafonarea prețurilor la alimente de bază, medicamente și produse sanitare.

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: