Marius Dunca, președinte PSD Brașov: 146.000 de pensionari din județul Brașov așteptau pensii mărite! PNL-ul lui Orban și Veștea, incapabil să guverneze pentru oameni

Ce le va spune Adrian Veștea celor peste 146.000 de pensionari din județul Brașov când le va cere votul în campania electorală?

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca acuză guvernul PNL de incompetență și critică decizia liberalilor de a mări pensiile cu doar 14%, când legea votată de Parlament prevedea o creștere de 40%, începând cu luna septembrie 2020. Dunca spune că liberalii au o guvernare ratată și dă ca exemplu felul în care au gestionat pandemia, economia și acum, pensiile, alocațiile și salariile profesorilor.

PNL a pierdut contactul cu România reală, cu nevoile pensionarilor, cu nevoile cadrelor didactice și cu nevoile mediului de afaceri. Liberalilor nu le pasă de copii sau de profesorii care îi pregătesc. Acești oameni promit lucruri fantastice, însă când trebuie să ia măsuri pentru oameni vedem numai tăieri și auzim că nu se poate. Din păcate, ceea ce am spus în ultimul an se adeverește – PNL-ul este un partid care promovează austeritatea, tăierile și care nu se preocupă de nivelul de trai al oamenilor. PNL este partidul grupurilor de interese ascunse în spatele lui Ludovic Orban, Raluca Turcan și Florin Cîțu. Au vrut să privatizeze sănătatea și să îi conecteze pe prietenii de partid la bugetul asigurărilor de sănătate, au făcut afaceri în pandemie cu măști și achiziții supra-evaluate, au crescut cheltuielile de funcționare a ministerelor cu peste 30%, în condițiile în care astăzi avem mai puține ministere decât în urmă cu un an”, afirmăpreședintele social-democraților brașoveni.

Marius Dunca mai spune o creștere cu 14% a pensiilor estepraf aruncat în ochii pensionarilor, în condițiile în care în lunaiulie 2020 inflația a crescut cu 2,8% față de iulie 2019. Potrivit senatorului PSD, prețurile au crescut în medie cu 5,5%, cele mai mari creșteri înregistrându-se la fructeleproaspete (24%), fasolea şi alte leguminoase (mai mult de 12%), citricele (11,3%), făina (aproape 7%). În acestecondiții, spune Dunca, creșterea pensiilor cu 14% este anulatăde creșterea inflației și a costurilor vieții de zi cu zi a pensionarilor.

Toate eforturile guvernelor PSD de a crește veniturile cetățenilor au fost anulate în câteva luni de acest guvern incompetent. Pensionarii sunt mințiți de PNL cu o creștere care de fapt nu există. Mă întreb ce le va spune Adrian Veștea celor peste 146.000 de pensionari din județul Brașov când le va cere votul în campania electorală? Cum le vor explica colegii săi liberali pensionarilor că PNL-ul nu este capabil, nu vrea și nu știe cum să le crească pensiile? Cum va răspunde Adrian Veștea și gașca sa de liberali părinților cu copii care așteptau alocații mărite? Ce le va spune Adrian Veștea profesorilor care așteptau și meritau să aibă salarii mărite? Din păcate, tot ce a făcut PNL-ul de la preluarea guvernării și până astăzi reprezintă o bătaie de joc la adresa cetățenilor”, concluzionează Marius Dunca!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: