Marius Dunca: Guvernul lui Iohannis a făcut prăpăd nu doar în Sănătate, ci și în Economie!

Prețurile la alimente au explodat.

Cea mai recentă analiză a Consiliului Concurenței îi îngrozește pe români. Aceștia sunt nevoiți să scoată din ce în ce mai mulți bani din buzunare pentru a-și achiziționa alimente. Marius Dunca, candidat PSD la Senat, vorbește despre criza economică declanșată de Guvernul PNL.

”Guvernul PNL s-a împrumutat într-un mod nebunesc, cu peste 100 de miliarde de lei, la o dobândă record de 4.73%. Aproape jumătate din PIB este practic datorie publică. Unde au ajuns acești bani, fiindcă românii, cu siguranță, nu s-au bucurat de ei… În sănătate nu se văd, iar în economie nici atât. Românii sunt din ce în ce mai împovărați. Cele mai recente date publicate de Consiliul Concurenței sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Fructele şi legumele au înregistrat creşteri de 22,5%, ceea ce înseamnă în medie 1 leu pe kilogram. Preţurile produselor şi preparatelor din carne au crescut cu 11,8% în timpul pandemiei. Cea mai mare creștere s-a înregistrat la salamul Victoria, care s-a scumpit cu 25%. Și produsele de bază îi ard la buzunare pe români. Uleiul de floarea soarelui s-a scumpit cu 15,7%, pâinea albă cu 14,3%, iar făina albă cu 9,7%.
Mai mult decât atât, la un an de guvernare PNL, românii își văd veniturile semnificativ diminuate și nu au parte de siguranța locurilor de muncă. Cel mai recent sondaj comandat de Parlamentul European arată că nu mai puţin de 55% dintre români susţin că veniturile deja le-au fost afectate din cauza pandemiei de coronavirus. Ne aflăm astfel pe locul doi în Uniunea Europeană, împreună cu spaniolii şi grecii. Proasta guvernare PNL are efect de domino. Analiștii financiari estimează deprecierea leului până la un curs mediu de 5,0102 lei/euro în următoarele 12 luni.
Din păcate, mult visata revenire a economiei visată de Cîțu este o continuă prăbușire, care se va întinde și în anii următori dacă Dreapta Unită va rămâne la guvernare.” a concluzionat Marius Dunca, candidat PSD Brașov la Senat.

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
CMF: 11200020

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: