Marius Dunca: Guvernul a oficializat mita electorală în Legea Bugetului de Stat

Senatorul PSD Marius Dunca a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre alocarea banilor din Bugetul de Stat pe criterii politice.

” Din păcate, asistăm la o premieră: Guvernul a oficializat mita electorală în Legea Bugetului de Stat! A împărțit sute de milioane de lei cu dedicație către localitățile în s-a votat cu PNL, USR-PLUS și UDMR și a pedepsit comunitățile care au votat PSD. Din cele 379 de milioane de lei alocate prin Anexa 7.03, UAT-urilor conduse de reprezentanții partidelor din Coaliția Austerității le revine suma de 369,5 milioane lei, respectiv 97,5%! Deci 97,5% pentru ai lor, 2,5% pentru ceilalți români! Este pentru prima dată când niciun amendament la buget nu trece în Parlament. PSD a depus 3600 de amendamente.

Să revenim la județul Brașov. În timpul guvernării PSD, 65% din sumele alocate de la bugetul de stat au revenit localităților conduse de primari PNL. Nu am stabilit bugetul după criterii politice. Prin PNDL1 și PNDL 2, județul a primit aproape 1 miliard de lei. Acum, din păcate, doar proiectele primăriilor USR contează în județul Brașov. Numai Primăria Brașov, care are excedent, și Primăria Victoria vor primi bani de la bugetul de stat. Dar cu restul primăriilor ce facem? Domnilor parlamentari de la PNL, USR-PLUS, de ce nu ați depus amendamente? Nu vă mai interesează ce se întâmplă cu județul Brașov? Când ați fost în opoziție, vă interesa Ocolitoarea din Codlea, Ocolitoarea din Făgăraș, Spitalul Regional. Ați uitat de ele?” a declarat Marius Dunca.

Senatorul PSD i-a cerut prefectului ca primarul din Cristian, găsit incompatibil de ANI, să fie demis.

”De ce nu este demis prin ordin de prefect primarul din Cristian, găsit incompatibil de ANI? Instanța a respins recursul edilului. Fac apel la prefectul de la PNL să ia măsuri!
Și la Sânpetru există suspiciuni de incompatibilitate la primarul USR. Există probleme în Paradis? Ce s-a întâmplat cu persoanele curate, imaculate din acest partid?” a adăugat parlamentarul.

Marius Dunca a criticat și decizia miniștrilor USR de a-și delega atribuțiile.

”Din partidul tinerilor frumoși și liberi au ajuns miniștri, dar și-au luat și pampersul cu dumnealor. Și-au dat seama ce înseamnă responsabilitatea și asumarea răspunderii și atunci au decis să își delege atribuțiile către secretarii de stat, dar și dreptul de semnătură. Pentru ce mai sunt plătiți acești miniștri care fug de răspundere? Mă refer aici la Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui, Stelian Ion.
Cât am fost ministru al Tineretului și Sportului, mi-am delegat din atribuții doar cât am fost plecat din țară. Nici din poziția de președinte ANPC, nu am recurs la asemenea tertipuri. Avem de-a face cu o fugă de responsabilitate pe care nu o înțeleg. De fapt, dacă nu jură nici pe Biblie, ce știu ei despre asumarea răspunderii? Acești domni se mulțumesc doar cu statutul de ministru, dar ce fac ei, practic, pentru cetățenii României? NIMIC!” a concluzionat senatorul PSD Marius Dunca.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: