Marius Dunca: Este inadmisibil ca România să piardă miliarde de euro din cauza incompetenței și superficialității ministrului Ghinea!

Senatorul Marius Dunca consideră că Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, a greșit prea mult și a adus pagube prea mari țării noastre pentru a putea rămâne în funcție. România pierde din ce în ce mai mulți bani europeni, iar cetățenii o duc din ce în ce mai greu. PNRR-ul trimis de guvernul Cîțu la sfârșitul lunii mai, s-a reîntors de la Comisia Europeană cu foarte multe critici, pe mai multe componente, de la infrastructură la educație.

”PSD a depus o moțiune simplă prin care cere guvernului Cîțu și coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDRM să-l demită și să-l înlocuiască de urgență pe ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene.

Nu știu dacă este neștiință, nepăsare sau rea-voință. Cum să trimiți pentru a patra oară Comisiei Europene PNRR-ul și încă să existe atâtea observații pe marginea sa, atâtea inadvertențe?

Din păcate pentru România, Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenței sale prin PNRR! Spre deosebire de țările europene, unde PNRR-urile înseamnă redresare și dezvoltare, în țara noastră, acest program aduce doar sărăcie și austeritate, respectiv taxe mai mari, înghețări și tăieri de venituri, deghizate propagandistic în reforme. Este inacceptabil ca România să se împrumute încă 15 miliarde prin PNRR pentru că ministrul Ghinea nu știe, nu poate ori nu vrea să se ocupe de proiecte care să atragă cele 15 miliarde gratis, fără dobândă, fonduri rămase nefolosite din exercițiul financiar european 2014-2020.

De ce PNRR-ul a fost ținut la secret? De ce avem un program făcut de firmele de consultanță, aceleași la care vor ajunge mare parte din banii din PNRR? De ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate cu dedicație, direct prin PNRR, în vreme ce firmele românești, afectate de pandemie, nu primesc niciun sprijin prin PNRR? De altfel, este de neînțeles lipsa de implicare a Guvernului în sprijinirea reală a mediului de afaceri românesc. Antreprenorii au obosit să tot aștepte, de atâtea luni, ajutor de la autorități.

Nimic pentru agricultură! De ce să avem legumele și fructele noastre, când putem importa în continuare cantități din ce în ce mai mari? Ministrul Ghinea ar trebuie să le explice românilor de ce Polonia, Ungaria, Bulgaria, Portugalia sau Franța au reușit să ia bani pentru irigații prin PNRR, iar România nu!

Ministrul Cristian Ghinea trebuie să plece! România are nevoie de un om competent, capabil să nu irosească șansa României de a atrage și utiliza inteligent fondurile europene.” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: