Marius Dunca: Claudiu Năsui trebuie să plece. A greșit prea mult, prea grav, prea des!

Mediul de afaceri din țara noastră are parte de lovitură după lovitură, chiar de la guvernanții care ar trebui să îi sprijine pe antreprenori. România este pe ultimele locuri din UE, în ceea ce privește ajutoarele de stat acordate firmelor afectate de pandemie. Senatorul PSD Marius Dunca consideră că anularea Măsurii 3 – capital de investiții pentru IMM-urile afectate de pandemie reprezintă picătura care a umplut paharul.

”Este inadmisibil ceea ce se întâmplă! Anularea Măsurii 3 reprezintă o bătaie de joc la adresa muncii și banilor celor aproape 28.000 de firme înscrise în acest program. Concret, sunt 27.736 firme care au cheltuit bani cu consultanții, cu experții, pentru proiectul pe care l-au depus pe Măsura 3. Au consumat timp și resurse. Cu toții au aplicat pentru obținerea granturilor de investiții promovate de Măsura 3, care, în limita celor 550 de milioane de euro alocate, ar fi trebuit să asigure finanțarea între 50.000 și 200.000 de euro/proiect.

Mutarea resursei financiare, dispusă de Guvern, nu înseamnă și mutarea aplicațiilor, pentru că una e Măsura 3 – granturi pentru investiții și alta e Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru. Cei aproape 28.000 de antreprenori români au rămas practic cu ochii-n soare! Pur și simplu, ei încasează țeapa guvernanților și sunt nevoiți să treacă la capitolul pierderi tot efortul făcut. Situația este cu atât mai gravă cu cât firmele sperau că aceste granturi de investiții le vor asigura o soluție de supraviețuire în criza provocată de pandemie.

Claudiu Năsui nu este la prima abatere. Ministrul se face vinovat de lipsa oricărei strategii pentru susținerea industriei românești, dar și de blocarea schemei de promovare a exporturilor românești. Au fost blocate și plățile în programul Start-Up Nation. Aplicarea schemei de ajutor de stat pentru HoReCa a suferit prea multe amânări. Ministrul Economiei s-a dovedit preocupat și de scoaterea la vânzare pe doi lei a celor mai performante și mai profitabile companii deținute de statul român. Să nu uităm și faptul că Năsui a fost printre miniștrii care au decis să își delege atribuțiile, fapt care reprezintă dovada supremă a lipsei de implicare și de profesionalism a Ministrului Economie.

Năsui trebuie să plece, fiindcă a greșit prea mult, prea grav, prea des! Menținerea lui în funcție înseamnă complicitate cu incompetența, cu sfidarea și disprețul la adresa mediului de afaceri.” a concluzionat senatorul Marius Dunca.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: