Marius Dunca: “Brașovul este inclus în strategia de dezvoltarea echilibrată a întregii țări”

În conformitate cu Programul de Guvernare, Guvernul României este responsabil pentru construcția a opt spitale regionale, dintre care unul va fi la Brașov. Cele opt spitale regionale prevăzute în Programul de Guvernare au ca sursă de finanțare: fonduri europene pentru trei dintre acestea (Iași, Cluj-Napoca și Craiova). Pentru un număr de cinci spitale este necesară identificarea sursei de finanțare.

Guvernul a aprobat ieri, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov.

Vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în țintele anuale de deficit. În cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental, aceasta se va face cu respectarea legislației privind datoria publică.

De asemenea, vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale, cât și al asigurării tuturor utilităților.

”Aprobarea memorandumului în Ședința de Guvern este o dovadă a faptului că respectăm Programul de Guvernare și că Brașovul este inclus în strategia de dezvoltarea echilibrată a întregii țări. Construirea unui spital regional la Brașov este soluția pentru asigurarea unui acces echitabil al brașovenilor, și nu numai, la servicii medicale de calitate. Am încredere că acest proiect va deveni realitate și Brașovul va avea un spital modern, adaptat nevoilor actuale”  a declarat Marius Dunca, președinte PSD Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: