Marius Dunca: Asistăm la o crimă economică. Coaliția Austerității vrea să vândă România la bucată!

Senatorul Marius Dunca se arată îngrijorat de politica anti-națională a celor de la guvernare. Parlamentarul consideră că cei din coaliție nu au nici un program de guvernare și nici o soluție pentru a relansa economia. Mai mult decât atât, se dorește vânzarea companiilor de stat profitabile la prețuri de nimic.

” Asistăm la o adevărată mostră de ipocrizie politică din partea actualei guvernări. Se tot vorbește de creștere economică, dar, din păcate, aceasta este doar pe hârtie. Realitatea este crudă. Cu un Plan Național de Redresare și Reziliență respins a treia oară de Comisia Europeană, absorbția fondurilor europene pare o simplă himeră. Singura strategie a celor de la guvernare e să se împrumute și să vândă pe nimic, în plină pandemie, companiile de stat cele mai profitabile.

Pe lângă Hidroelectrica, Nuclear Electrica, Aeroportul București, Romgaz, Transgaz și CEC, alianța PNL, USR, UDMR a plusat în această direcție și a inclus în lista pregătită pentru vânzarea rapidă și compania care administrează două dintre cele mai importante și profitabile resurse minerale rămase în proprietatea statului, respectiv sarea și grafitul. Cum este posibil să renunți la două bogății uriașe, care ne fac unici Europa? Guvernul Cîțu a intrat în linie dreaptă și a pus ochii și pe Salrom, care este deținută de statul român în proporție de 51%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 49%.

PSD a dat o lege prin care interzicea vânzarea acestor companii, dar cei de la guvernare nu știu cum să jefuiască mai mult avuția națională. Nu le-a ajuns că au îndatorat România și că generații întregi de acum înainte vor trebui să plătească aceste împrumuturi colosale. Asistăm la o politică anti-națională din care statul român nu are absolut nimic de câștigat. Din contră, România va pierde orice pârghie de control în domenii economice critice cu mare impact social.” a concluzionat senatorul Marius Dunca.

One thought on “Marius Dunca: Asistăm la o crimă economică. Coaliția Austerității vrea să vândă România la bucată!

  • 15 mai 2021 la 8:40
    Permalink

    Total greșit…..România este vândută pe bucățele de când s-a ales cel mai inf(L)ocat susținator la celui de-al trei-lea R….!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: