Marius Dunca: ”14.000 de clienţi Raiffeisen îsi vor putea recupera banii încasaţi ABUZIV”

Sumele estimate se ridică la 10 milioane de euro, conform Asociaţiei de consumatori Credere.
În anul 2014, am semnat Ordinul de Preşedintele ANPC nr. 280/09.07.2014, prin care am dispus încetarea practicilor comerciale incorecte ale Băncii Raiffeisen în cazul restructurării unor credite încheiate înainte de 2010.
Concret, din cauza dificultăţilor financiare ale clientilor, profitand de starea de vulnerabilitate a celor aflați în dificultate de plată , Raiffeisen Bank a majorat nepermis dobânzile pe toată perioada contractuală. Sub pretextul eliminării unor comisioane pe o perioadă scurtă de timp, acestea au fost incluse în rata de dobândă a creditului. Astfel, clientii, aflaţi oricum în dificultate financiară, au plătit o rată a dobanzii majorată cu 20%, pană la terminarea creditului.
Mulţumesc colegilor din ANPC cu ajutorul cărora am reusit să oprim această practică incorectă a Raiffeisen Bank si a căror muncă în echipă a făcut acest lucru posibil. Romanii, împovăraţi din ce în ce mai mult, îsi vor primi astfel banii plătiţi în plus băncii.
#PSD demonstrează încă o dată că îsi ţine promisiunile făcute romanilor. Am demonstrat că avem curajul si forţa de a repara nedreptăţile si de a fi alături de oameni”, a scris pe pagina sa de facebook Marius Dunca, senator PSD, fost președinte al ANPC.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: