Marian Rasaliu: „Salariile personalului medical trebuie să fie și vor fi plătite!”

Deputatul PSD Marian Rasaliu dă asigurări că personalul medical își va primi salariile pe luna decembrie. Parlamentarul consideră că eroii din linia întâi nu aveau nevoie acum, în plină pandemie, de astfel de anunțuri din partea ministrului interimar al Sănătății.

”PSD are soluții și dă asigurări tuturor celor din Sănătate că este exclus să nu-și primească salariile! Imediat ce va veni la guvernare va rezolva această problemă, reclamată de actualul titular al portofoliului.
Sub nicio formă nu se poate întâmpla ca personalul medical să nu-și primească salariile. Declarația ministrului pe această temă pur și simplu n-ar fi trebuit să existe. De aproape doi ani de zile, de când a început pandemia, eroii din prima linie, cum ne place să numim cadrele medicale, rezistă pe ”baricade” și încearcă să trateze cât mai mulți români. Medicii, asistenții au nevoie de tot sprijinul posibil acum, când luptă până la epuizare să salveze viețile oamenilor. În niciun caz nu aveau nevoie de noi motive de îngrijorare, care să-i încarce și mai mult, chiar să-i demobilizeze.
Au fost situații când s-au găsit bani din Fondul de Rezervă și aici mă refer la luna septembrie, bani plătiți către primarii PNL în urma votului dat pentru alegerea președintelui PNL. Atunci s-au găsit bani, iar acum să spui că nu sunt bani pentru salariile medicilor, mi se pare strigător la cer.
Salariile personalului medical trebuie să fie și vor fi plătite! Dacă bugetul rămas ministerului Sănătății nu ajunge pentru plata salariilor și a tuturor contribuțiilor aferente, soluția e ca oamenii să-și primească integral banii și să se amâne contribuțiile. Aceasta ar fi cea mai simplă soluție, care stă în pixul ministrului Sănătății și al premierului.” a declarat parlamentarul PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: