Marian Rasaliu propune un protocol transpartinic la nivelul județului Brașov

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Marian Rasaliu a vorbit despre efectele crizei politice din coaliția de dreapta asupra cetățenilor României. Totodată, parlamentarul a lansat ideea unui protocol transpartinic la nivelul județului Brașov.

”Acum mai mult ca oricând, politicul trebuie să lucreze pentru oameni, pentru sănătatea, siguranța și securitatea lor. Dacă membrii coaliției vor alege să rămână suspendați în orgolii ieftine, atunci nu vor face altceva decât să îi trădeze pe toți românii, pe toți cei care se agață de o speranță în această perioadă cumplită.

Partidele coaliției de guvernare se ceartă pe ciolan, orbite de orgoliu politic și nepăsătoare față de problemele oamenilor. Distrug economia, învățământul, sănătatea prin imaturitatea politică de care dau dovadă. Decât să se cramponeze în discuții de curtea școlii, membrii coaliției ar trebui să caute rezolvare la greutățile românilor.

Cetățenii simt în mod direct și dureros eșecul guvernării. Puterea de cumpărare a românilor a scăzut sub presiunea exploziei prețurilor (prețurile au crescut cu procente medii de peste 15%). Euro a ajuns la 5 lei. Peste 500 de mii de persoane au intrat în deprivare materială severă în anul 2020, iar în anul 2021, încă 500 de mii de persoane vor ajunge să trăiască în sărăcie lucie, așa cum reiese chiar din analiza Băncii Mondiale. Economia este în colaps, pentru că supraviețuiește doar pe datorie.

În loc să se certe, membrii coaliției ar trebui să își îndrepte atenția spre mediul privat, pus la pământ de pandemie, în lipsa sprijinului financiar promis de către stat.
În ultimele 24 de ore, 195 de români au murit răpuși de COVID, iar România nu are ministru al Sănătății.

Având în vedere toate aceste aspecte, aș îndrăzni să lansez ideea unei protocol transpartinic la nivelul județului Brașov, un protocol pentru susținerea investițiilor majore atât de necesare, investiții de care se vorbește de zeci de ani și nu se întâmplă nimic. Să existe un grup de lucru la nivelul județului format din oameni din administrație, politicieni, decidenți de la toate partidele, care, așezându-se la aceeași masă, ar putea face lucrurile să se miște. Avem nevoie de Spital Regional, autostrada trebuie continuată până la Câmpina-Comarnic, mediul de afaceri are nevoie de o susținere permanentă pentru că cei din HoReCa și nu numai, vor fi nevoiți să închidă cu totul fiindcă băncile nu o să-i mai crediteze la infinit, neexistând profituri.
Politicul îi servește pe cetățeni și nu invers. Avem datoria să ne îndreptăm forțele către sănătate, mediul de afaceri, educație. Haideți, împreună, să dăm dovadă de maturitate politică, să facem ce trebuie pentru români și să lăsăm orgoliile deoparte!” a declarat deputatul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: