Marian Rasaliu: Prefectura și Consiliul Județean trebuie să își asume rolul în coordonarea activităților de prevenție și testare pentru Coronavirus

Președintele executiv al PSD Brașov, Marian Rasaliu atrage atenția că, atât Prefectura, cât și Consiliul Județean trebuie să își asume rolul în coordonarea activităților de prevenție și testare pentru Coronavirus.
“Din informațiile apărute în spațiul public, Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov este în imposibilitatea de a face teste de depistare a Coronavirusului. Fără capacitatea de a testa cazurile suspecte de coronavirus din județul Brașov și din împrejurimi, punem în pericol funcționarea sistemului de sănătate, viețile medicilor care ne tratează. De aceea, atrag atenția că Prefectura și Consiliul Județean trebuie să își ia în serios rolul pe care îl au în această criză.
Am încredere în personalul medical, în doctorii și asistentele care muncesc pentru sănătatea noastră!
Doctorii și asistentele trebuie susținuți, încurajați, iar instituțiile medicale trebuie să fie dotate de îndată cu echipamente medicale necesare desășurării activității pentru sănătatea brașovenilor” susține Marian Rasaliu.
Acesta spune că o eventuală criză la Spitalul de Boli Infecțioase unde nu există capacitatea de testare este o consecință a scandalurilor pe care CJ Brașov le-a acceptat și chiar le-a susținut la conducerea instituției.
Mai mult decât atât, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România susține că medicii și asistenetele nu au dotări corespunzătoare, iar situația legată de echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi.

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: