Marian Rasaliu: PNL aloca banii guvernamentali destinați comunităților locale pe criterii politice

O comuna PNL a primit de 4 ori mai mulți bani decât o comuna PSD.

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Brasov, Marian Rasaliu a acuzat modul discreționar și pur politic prin care s-au repartizat sumele pentru primăriile din județ, ca urmare a rectificarii bugetare.
Din totalul de 24.880 mii lei alocați de Guvernul României pentru comunitățile din județul Brașov, cei mai puțini bani au ajuns în comunele conduse de primari PSD, câte 250.000 lei.
„Mă refer la sumele pe care primăriile conduse de primari PSD le-au primit la această rectificare bugetară. Trag un puternic semnal de alarmă cu privire la modul în care s-au distribuit acești bani și vreau să-i atenționez pe cei de la PNL că și în localitățile conduse de social democrați trăiesc oameni care au nevoie de bani.
Modul discreționar prin care s-au împărțit acești bani este strigător la cer pentru că au fost folosite criterii strict politice care nu au ținut cont de nevoile brașovenilor. Spre exemplu comuna Beclean a primit un million de lei, cât patru localități conduse de social democrați la un loc. Acest mod de a împărți fondurile bugetare nu face decât să adâncească discrepanța dintre localitățile Brașovului. Cei de la PNL care conduc județul Brașov nu fac decât să împartă Brașovul între PNL și restul lumii.
Când PSD s-a aflat la guvernare nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. Banii au venit pe proiecte, pe necesități, indiferent de culoarea politică.
Un alt exemplu este comuna Voila care intră în acest cu excedent bugetar de 1,5 milioane de lei și primește în plus la rectificare 400.000 de lei.
Vorbim clar de alocări pe criterii politice”, a acuzat Rasaliu.
Acesta ii cere public președintelui Consiliului Județean, Adrian Veștea să fie corect cu toți locuitorii județului Brașov.
” Îi transmit că această diferențiere pe care o face între peneliști și restul lumii, nu face deloc bine locuitorilor județului Brașov.
Nu împărțiți politic locuitorii județului Brașov!
Nu faceți diferențieri, nu creați ură! Odată ce voi câștiga Consiliul Județean lucrurile acestea se vor încheia. Datoria noastră este aceea de a nu adânci diferențele dintre localitățile județului. După 27 septembrie voi dovedi ca voi fi un președinte al Consiliului Județean al tuturor brașovenilor care se va lupta pentru proiectele județului.
Cei care fac diferențe, care ne separă, nu au ce căuta la conducerea acestui județ. Voi folosi toate proiectele bune și am să aduc la aceeași masă întreaga clasă politică pentru a dezvolta acest județ”, a mai spus Marian Rasaliu.

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Brașov – CMF – 21200019

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: