Marian Rasaliu: Octav Bjoza, decorat de Iohannis și demis de Cîțu

Deputatul PSD Brașov, Marian Rasaliu, nu este de acord cu decizia intempestivă a premierului de a-l demite pe Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat. Membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, parlamentarul brașovean este surprins de modul în care a fost demis un om cu o demnitate deosebită, un simbol al luptei împotriva comunismului.

”Asistăm la o situație dramatică, încă o premieră negativă a celor din PNL. Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, brașoveanul Octav Bjoza, a fost demis de Florin Cîțu din funcția de subsecretar de stat. Vorbim de un om cu o demnitate deosebită, de un simbol al luptei împotriva comunismului.
M-a surprins o astfel de decizie, luată atât de rapid împotriva unuia din ultimii eroi în viață ai țării noastre. Vorbim de un român care și-a sacrificat tinerețea, o foarte mare parte din viață, pentru libertate și democrație. Octav Bjoza a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică în timpul comunismului şi a trecut prin 14 penitenciare. Mai mult decât atât, a fost urmărit de Securitate până la prăbușirea regimului comunist.

Cum se poate ca un partid ai cărui lideri, membri au murit în închisorile comuniste, să dea afară un fost deținut politic? Să nu uităm că Octav Bjoza a fost primul român decorat de președintele Klaus Iohannis. Care este logica? Într-o zi ești decorat de președinte, în alta ești demis de premier? ” a declarat deputatul Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: