Marian Rasaliu: Nu este treaba PSD să decidă cine câștigă între USR-PLUS și PNL. Singurii câștigători trebuie să fie românii!

Criza politică din cadrul coaliției aflate la guvernare are efecte devastatoare asupra nivelului de trai al românilor. Deputatul PSD Marian Rasaliu consideră că asistăm, totodată, și la o criză economică majoră, dar și la o criză sanitară.  Parlamentarul vorbește și despre compromiterea catastrofală a educației, a viitorului copiilor prin haosul din sistemul de învățământ.

“Din păcate, România Normală a lui Iohannis nu înseamnă decât haos! Asistăm la o criză economică majoră, o criză sanitară, suprapuse peste criza politică fără precedent provocată de USR-PLUS și PNL. În timp ce partidele aflate la guvernare nu reușesc să ajungă la un numitor comun, țara se scufundă, iar românii suferă! Au promis reforme și o bună guvernare, dar avem doar circ ieftin.

Cum era de așteptat, tensiunea din Guvern a afectat și cursul Euro-Leu. Moneda europeană a urcat la un nou maxim istoric față de leu, apropiindu-se de 4.95 lei. Povara facturilor va fi din ce în ce mai mare. Cetățenii au parte de scumpiri masive la energie, combustibili, alimente de bază, dar și de o scădere dramatică a nivelului de trai, pe fondul veniturilor înghețate (mă refer la salarii, pensii, alocații). Patru români din zece nu vor avea bani de căldură la iarnă, avertizează experții în energie.

Tot ce au știut să facă cei de la guvernare a fost creșterea datoriei externe a României la cel mai mare nivel din istorie. Datoria s-a majorat într-un ritm halucinant, cu peste 1700 de Euro/secundă. Numai în acest an, din ianuarie și până-n august, împrumuturile făcute de guvernul Cîțu s-au ridicat la peste 85 de miliarde de lei. Unde s-au dus acești bani? În buzunarul românilor nu au ajuns, iar mediul de afaceri, atât de greu încercat în pandemie, nu a primit tot ajutorul promis. Și agricultura a fost abandonată de actuala guvernare. Lipsa sprijinului vital pentru economie și agricultură are efecte dezastruoase asupra PIB și a veniturilor țării.

Asistăm, de asemenea, la compromiterea catastrofală a educației, a viitorului copiilor prin haosul din sistemul de învățământ, care, în pofida declarațiilor propagandistice, a fost efectiv abandonat. Cu foarte puțin timp înainte de începerea școlii, ministerele Sănătății și Educației, care trebuiau să asigure funcționarea școlilor cu prezență fizică, sunt prinse în lupta politică din Coaliția de guvernare. Cele două ministere se află în tabere opuse. Ministerul Sănătății acuză PNL pentru proasta gestionare a pandemiei și vaccinării, iar Ministerul Educației anunță revenirea la educația online.

Nu este treaba PSD să decidă cine câștigă între USR-PLUS și PNL. Nu vom permite ca PSD să fie folosit de vreuna dintre aceste tabere. Singurii câștigători trebuie să fie românii! Ne dorim doar ca cetățenii să aibă parte din nou de un trai decent și să nu mai fie umiliți de actuala coaliție aflată la guvernare.” a declarat deputatul PSD Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: