Marian Rasaliu: ”Le mulțumesc tuturor colegilor care au semnat pentru ca 15 noiembrie să fie declarată “Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987”. 

Parlamentarii și-au dat astăzi ”mana” și au adoptat proiectul de lege privind declararea zilei de 15 noiembrie ca “Ziua Revoltei Anticomuniste de la Braşov din 1987”.
Vreau să-i felicit pe toți brașovenii și pe cei care au pătimit în urma revoltei din 15 noiembrie 1987.
Aveam doar 17 ani când această revoltă a izbucnit spontan, când această revoltă a adunat mii de muncitori plecați într-un marș de la marile întreprinderi din Brașov, Tractorul, Rulmentul, Steagul Roșu, oameni care s-au întâlnit într-un singur loc. Momentul zero a fost când și-au dat mâna în fața Prefecturii din Brașov și au strigat cu riscurile de rigoare: ” Vrem libertate!”, “Jos comunismul!”.
Nu a fost o revoltă doar a brașovenilor, ci a tuturor românilor, iar brașovenii atunci au fost cei care au aprins flacăra revoluției care urma să aibă loc în 1989 la Timișoara. Le mulțumesc tuturor colegilor mei din Parlament care au semnat pentru acest proiect de lege pentru că această zi să devină memorabilă în istoria românilor și a României.
Dumnezeu să ne ajute ca niciodată să nu mai fim nevoiți să trăim ori noi, ori urmașii noștrii, acele momente.
Doamne Ajută!”, a scris Marian Rasaliu pe pagina sa de facebook.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: