Marian Rasaliu: De ce să plătească elevii pentru faptul că autoritățile s-au făcut toată vara că pandemia nu există?

Vacanța forțată de două săptămâni a elevilor reprezintă dovada vie că autoritățile nu au luat deloc în calcul venirea valului patru. Cine e de vină că toată vara s-au făcut că pandemia nu există? De ce să plătească elevii pentru iresponsabilitatea altora? Să întrerupi cursurile pentru două săptămâni la doar o lună și jumătate de la debutul anului școlar este rezultatul modului defectuos în care guvernanții au tratat pandemia. Aceștia au fost prea ocupați cu organizarea congreselor și cu alegerile interne din partid. Testele promise nu au ajuns nici acum în școli.

Ore câți din elevii de liceu și gimnaziu vor sta numai în casă în aceste două săptămâni și nu se vor întâlni cu prietenii în parcuri sau în mall-uri? Nu vom asista așadar la o reducere a mobilității. Fac un apel către părinți să încerce să limiteze cât se poate deplasarea în zone aglomerate a copiilor. În condițiile în care ar fi continuat cursurile online, măcar elevii ar fi stat o bună parte din zi în fața laptopului.

Elevii de abia și-au însușit noi cunoștințe, iar acum sunt nevoiți să intre în vacanță. Ritmul de învățare va avea foarte mult de suferit. Asociațiile de părinți și profesorii critică deopotrivă intrarea elevilor în vacanță pentru două săptămâni. Avem siguranța că peste 14 zile situația epidemiologică se va îmbunătății simțitor și că elevii vor putea reveni în bănci? Dacă va urma și o a treia săptămână de vacanță?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: