Marea Unire reflectată în colecția Muzeului de Artă Brașov

Evenimentul: Expozițiile: „Centenart. 8 viziuni asupra României la 100 de ani

Marea Unire reflectată în colecția Muzeului de Artă Brașov

Vernisaj: Vineri, 23 noiembrie 2018, ora 14.00

Durata: 23 noiembrie 2018– 17 februarie 2019

Locul: Muzeul Artă Braşov, B-dul. Eroilor 21

Program de vizitare: 9.00-17.00, luni închis

                                    

 

Centenart. 8 viziuni asupra României la 100 de ani

Marea Unire reflectată în colecția Muzeului de Artă Brașov”

 

 

Muzeul de Artă Brașov organizează în perioada 23 noiembrie 2018– 17 februarie 2019 expozițiile „Centenart. 8 viziuni asupra României la 100 de ani” și „Marea Unire reflectată în colecția Muzeului de Artă Brașov”. Vernisajul expozițiilor va avea loc vineri, 23 noiembrie, ora 14.00, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul. Eroilor nr. 21 (lângă Hotel Capitol).

Prima expoziție se dorește a fi mai mult decât un moment festiv, invitând și la un exercițiu de introspecție privitor la identitatea națională. La baza acestei expoziții se află un dialog inițiat de către curator cu opt tineri artiști referitor la impresiile lor despre România actuală, țara în care au ales să trăiască și să creeze, la modul în care se regăsesc (sau nu) în cultura și mentalitățile din România. Ideile lor au fost ipostaziate în medii de expresie diferite atât ca mesaj, cât și ca tehnică de realizare (pictură, sculptură, grafică, gravură, instalație, foto și film).

Cea de-a doua expoziție celebrează Marea Unire, cea mai importantă înfăptuire din istoria românilor. Sunt reunite lucrări care înfățișează scene din Primul Război Mondial, momente și personalități istorice marcante, care și-au adus contribuția la realizarea Unirii, dar și personalități care au avut un important aport la etapele premergătoare acesteia. Se remarcă două impunătoare portrete ale întregitorilor -regele Ferdinand și regina Maria- semnate de artista Coca Romano. (Sfârşit).

 

Amănunte pe: www.muzeulartabv.ro/Expozitii_Temporare

One thought on “Marea Unire reflectată în colecția Muzeului de Artă Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: