Marea Britanie și Germania, marile câștigătoare ale Transylvania Horse Show 2017

Transylvania Horse Show 2017 a reunit la Prod (județul Sibiu) tineri călăreți din 15 țări, sosiți în România special pentru a participa la cea mai populară competiție ecvestră universitară din întreaga lume, votată de cinci ori consecutiv în ultimii șase ani.

Înscrise cu două luni înainte de începerea evenimentului la Concursul Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi, organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), echipele din Marea Britanie, S.U.A., Irlanda, Germania, Austria, Belgia, Olanda, Elveția, Finlanda, Suedia, Norvegia, Spania, Estonia, precum și echipe internationale mixte) au făcut spectacol în probe de dresaj și sărituri peste obstacole.

Cele mai multe medalii, șapte la număr au fost câștigate de Marea Britanie, șase medalii au revenit Germaniei (6 medalii), iar la egalitate Irlanda, Austria, Estonia, Belgia, Spania au câștigat câte o medalie!

La echipe, probele de dresaj și combinată au fost câștigata de Marea Britanie, iar cea de sărituri peste obstacole de Germania. La concursul combinat (dresaj și sărituri peste obstacole) aurul i-a revenit lui Harriett Deeming, iar la dresaj Indiei Wishart (ambele din Marea Britanie), în timp ce la concursul de sărituri peste obstacole, Inigo Xabier Sanchez, din Spania a urcat pe primul loc al podiumului.

Cupa României la probă completă (cu probele de dresaj, obstacole și cross country- obstacole naturale pe teren variat) organizată în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) a fost câștigată de Călin Nemeș pe calul QuinoT la Prenovici, iar la Novici de Sandra Takacs cu Lucky Chin.

Un moment excepțional al Transylvania Horse Show 2017 a fost demonstrația ecvestră de acrobație cu călăreții Cross-Country Farm, dar și momentul de sincron cu cai frizieni realizat de călăreți din Germania.

În paralel cu competiția ecvestră, Transylvania Horse Show 2017 a fost o propunere de relaxare în mijlocul naturii pentru întreaga familie. Cei care au participat la eveniment, în perioada 16-18 iunie, au putut lua parte la activități conexe precum: agrement cu cai și ponei, cine în coline realizat în parteneriat cu Colinele Transilvaniei, plimbări cu biciletele, drumeții în natură, ateliere creative și aventura park. Evenimentul din Transilvania a „pregătit terenul” pentru Karpatia Horse Show 2017, ce va avea loc între 29 septembrie – 1 octombrie 2017, pe Domeniul Cantacuzino, din Florești, Prahova.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: