Mare atenție, români! Se vor da amenzi de până la 100.000 de lei sau riscați închisoarea pentru discriminarea persoanelor vaccinate sau nevaccinate

Vești importante pentru toți românii! Discriminarea unei persoane care s-a vaccinat, indiferent de tipul de vaccin administrat, deci și a celui împotriva COVID-19, va putea fi sancționată cu amenzi uriașe. Discriminarea pe motiv de vaccinare va fi pedepsită cu închisoare de la șase luni la doi ani.

“Este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, având drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin, care (…) reprezintă discriminare pe motiv de vaccinare”, scrie, mai exact, în proiectul de lege de la Senat.

Cei abilitați să constate actele de discriminare pe motiv de vaccinare ori nevaccinare vor fi polițiștii. În cazul în care aceștia constată astfel de contravenții vor putea aplica amenzi încadrate în două grupe:

  • în cazul în care discriminarea vizează o persoană – amendă cuprinsă între 3.000 și 30.000 de lei;
  • în cazul în care discriminarea vizează o categorie sau grup de persoane – amendă cuprinsă între 5.000 și 100.000 de lei.

Citește mai multe AICI și vezi pentru ce se pot lua amenzi de mii de euro!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: