Mara Mareș este din Făgăraș, dar amendament pentru Țara Făgărașului a depus Roxana Mânzatu…

Deși nu a participat cu nimic la proiectul ce viza Țara Făgărașului, deputatul Mara Mareș se ia de cei care au muncit. Dacă în primă fază, proiectul cuprindea doar zona Apuseni, datorita Roxanei Mânzatu au fost introduse și Țara Făgărașului, dar și zona Moldovei. Oare unde era Mara Mareș când s-au întâmplat toate acestea? De ce nu spune cum era proiectul în primă fază? Dar unde era deputatul Mareș? Cu ce a contribuit, având în vedere că este din Făgăraș? Roxana Mânzatu va prezenta și documente care susțin cele afirmate în declarații…
Ce spune într-un comunicat Mara Mareș:

”Partidul Național Liberal, prin semnătura domnului Florin Roman, a propus și votat un amendament la proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul fondurilor nerambursabile europene, prin care zona Muntilor Făgăraş va beneficia de fonduri europene de câteva sute de milioane de euro prin mecanismul ITI – Investiție Teritorială Integrată.

Ca efect al aceluiași amendament, și zona de Nord a Moldovei va beneficia de aceste investiții.

Modificarea legislativă a rezultat în urma unor ample cercetări derulate la nivelul Grupului Parlamentar al PNL, din care a reieșit faptul că, pe lângă zona Munților Apuseni – beneficiar inițial al acestui proiect de lege – și zona de nord a Moldovei, dar și Țara Făgărașului îndeplinesc condițiile pentru a accesa banii europeni prin acest mecanism flexibil.

Măsura poate asigura finanțarea pentru diverse proiecte în zona Munților Făgăraș, prin asociațiile de dezvoltare intracomunitară, și poate acoperi nevoi de finanțare în sfera socială, dar și capitole precum infrastructură, transport, turism, regenerare urbană și multe altele. Măsura reprezintă un pas semnificativ înspre descentralizarea administrativă și financiară, obiectiv pe care Partidul Național Liberal îl urmărește și aplică în mod constant în politicile publice pe care le implementează.

Momentul, de mare importanță pentru comunitățile din Munții Făgărașului, a fost știrbit de tentativa unor politicieni de a-și aroga meritele exclusive ale acestui efort susținut al parlamentarilor liberali. Dintre aceștia, un singur personaj merită trecut în revistă, și anume Roxana Mânzatu.

La ora 12:53, de la tribuna Parlamentului României, dna. Mânzatu declara următoarele cu privire la acest amendament:

“- Sigur, a fost inițiativa colegilor Florin Roman de a identifica zonele în care să se facă investițiile teritoriale integrate.” – am încheiat citatul.

La ora 15:21, aceeași doamnă se filma prin curtea Palatului Parlamentului, susținând faptul că “liberalii au uitat de făgărășeni”.

Cu privire la această situație, avem două comentarii. În primul rând, liberalii nu-i vor uita niciodată pe făgărășeni, și cea mai puternică dovadă a faptului că le suntem aproape și ne luptăm pentru un viitor mai bun în Țara Făgărașului o reprezintă chiar amendamentul propus și votat astăzi de Partidul Național Liberal. În al doilea rând, cu privire la spusele doamnei Mânzatu, facem doar precizarea că astăzi a fost foarte cald în București, și punem pe seama gradelor contradicția flagrantă între spusele doamnei Mânzatu.

Dragi făgărășeni, să fie într-un ceas bun. Astăzi este o zi mare pentru regiunea noastră. Minciuna nu ne-a înfrânt până acum, și nu o va face nici de acum înainte. Suntem aici pentru voi!

Vă mulțumim!“.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: