Managerul Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov: ”În baza decretului prezindențial am angajat 3 medici, din care unul este pensionar”

10 cadre medicale de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov și-au dat demisia. Cu toate acestea, managerul instituției, Nicușor Bîgiu, susține că nu este o problemă mare, mai ales pentru că a plecat un medic și a reușit să angajeze 3. În ce privește demisiile asistenților medicali, potrivit conducerii, numărul este mic având în vedere că spitalul are 250 de asistenți medicali și 250 de îngrijitoare.

”La ora actuala avem 250 de asistenți medicali și 250 îngrijitoare. Sunt puțini care au plecat. Am reușit să conving 2 asistente, dar 7 și-au dat demisia. În baza decretului prezindențial am angajat 3 medici. Unul este pensionar și îi mulțumesc că a vrut să ajute spitalul. Îi invit pe cei care nu au loc de muncă să vină să își depună CV. Este vorba despre o frică că vor lucra cu pacienți depistați cu virusul COVID-19. Spitalul are echipamente să funcționeze încă 30 de zile de acum înainte. Le este frică să nu fie infectați. Au fost mai multe cazuri de suspiciuni și la noi la spital, iar personalul a folosit deja echipament de protecție. Deci nu asta este problema, avem echipamente speciale. Cred că până acum s-au folosit vreo 50 de echipamente. Noi avem un stoc cu vreo 50.000 de măști…deci avem ce ne trebuie”, a spus Nicușor Bîgiu, manager la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: