“Managerii lui Pește” de la Consiliul Județean Brașov. Mulți directori și puține realizări (VIDEO, FOTO)

Daca la capitolul ”plimbari” pe bani publici angajatii Consiliului Judetean Brasov sunt campioni, nu acelasi lucru se poate spune si despre realizarile acestora.

A trecut un an de cand presedintele Adrian Vestea si consilierii judeteni si-au preluat mandatele. De atunci, prea multe nu s-au intamplat. Aeroportul este aproape la acelasi nivel ca si in 2016, nu s-a concretizat nimic, desi a trecut un an. Singurul pas a fost proiectul tehnic anuntat de curand, in rest totul a ramas neschimbat.

Mai mult decat atat, judetul este campion la depozitat gunoaie aiurea. Pe multe campuri din judet zac resturi menajere, in presa fiind prezentat acest lucru de multe ori. Ce a facut Consiliul Judetean? Nimic! Doar in campania electorala s-au laudat mult ca fac si amendeaza si tot asa…in concluzie…nimic!

Nici la capitolul “drumuri” judetul nu sta mai bine. Insa, la nivel declarativ, totul este roz.

Baze sportive lasate in paragina

Insa, cea mare pata a Consiliului Judetean o reprezinta bazele sportive Olimpia si Centrul de Agrement Tampa. Cele doua pot fi incadrate la ”esecul” presedintelui Consiliului Judetean Brasov. Daca in trecut la cele doua baze era activitate, in prezent, conducerea Consiliului Judetean Brasov a reusit “performanta” sa le transforme in zone cu balarii. A fost pus lacatul pe ambele baze. Nici dupa un an, cele doua nu au ajuns macar pe mana unui privat.

Din pacate, nimeni nu pare sa gaseasca o solutie pentru cele doua baze. Tot in paragina zace si autobuzul etajat. Adus pentru turistii care viziteaza judetul, autobuzul a sfarsit prin a fi transformat intr-un depozit de fier vechi.

Daca in alte judete din tara, inclusiv in Bucuresti, autobuzele etajate au avut succes si aduc bani la buget, la Brasov, autobuzul probabil va aduce bani doar daca va fi vandut la fier vechi. De altfel, tot segmentul turistic este un esec pentru Consiliul Judetean Brasov.

Au promovat ANT, nu judetul Brasov

La Targul de Turism organizat la Bucuresti, Consiliul Judetean nu a fost in stare nici macar sa amenajeze un stand unde sa scrie BRASOV, asa cum ar fi fost corect. Turistii care au trecut pe la standul unde era si Consiliul Judetean reprezentat gaseau peste tot scris ANT, nicidecum Brasov. Ce judet au promovat reprezentantii Consiliului Judetean, doar ei stiu…Multi dintre cei care au vrut sa gaseasca standul Brasovului au avut de cutreierat ore pana sa afle unde este minunatul stand. Toate judetele aveau denumirea frumos afisata in fata, cu o exceptie…Brasovul. De aici rezulta dezinteresul clar al autoritatilor judetene pentru acest departament.

Amintirile il chinuiesc

Daca pana acum in conferintele de presa vorbea despre realizarile sale de la Primaria Rasnov, care, intr-adevar sunt notabile, de cateva saptamani, Adrian Vestea a transferat aproape totul la ”finul” , urmasul sau la Primaria Rasnov, mai exact Liviu Butnariu. In cateva filmulete, Adrian Vestea povesteste cat s-a implicat Liviu Butnariu in aceste realizari, ce rol important a avut. Ciudat, avand in vedere faptul ca pana acum spunea ca doar el s-a implicat si e meritul sau exclusiv. Pana la urma cine a pus umarul? Mai mult decat atat, se discuta despre cat de mult va ajuta Consiliul Judetean Brasov orasul Rasnov. Cu ce? Este cunoscut faptul ca judetul are un grad de indatorare destul de mare, fiind greu sa mai ajute pe cineva in conditiile in care sunt zeci de comune si orase in Brasov. Nu pot fi alocate sume de bani in functie de gradul de rudenie. Plus ca, in Consiliul Judetean, deciziile le iau consilierii, nu presedintele.

Nu trebuie uitat nici faptul ca, in urma cu cateva zile, Adrian Vestea a confundat sediul unei institutii publice cu sediul partidului. Astfel, l-a adus in sala de sedinte pe Ludovic Orban care nu a uitat sa vorbeasca despre alegerile din Rasnov si despre partid chiar in incinta Consiliului Judetean Brasov. Atunci care e schimbarea daca comportamentul este ca al inaintasilor?

Institutia directorilor

Consiliul Judetean Brasov geme de…directori. Pentru a multumi pe toata lumea, in institutie au tot fost create posturi de directori.Astfel, s-a ajuns ca institutia sa geama de atatia sefi. In urma cu un an, proaspat instalat presedinte la Consiliul Judetean, Adrian Vestea promitea in fata presei ca va analiza fiecare compartiment si va face curatenie. A trecut un an, insa Adrian Vestea a uitat de…curatenie. Directorii sunt aceiasi, ba, a mai aparut si un administrator public. Cu alte cuvinte, sefi peste sefi. Unde este reforma presedintelui? Unde este cuvantul dat? La conferinte sustine ca este ”om de cuvant”…care cuvant?

Concluzia finala  este ca un orasel precum Rasnov nu se compara cu un judet.

Cititi si

Au văzut toată lumea pe banii voștri! Ce sume de bani au spart angajații Consiliului Județean pe deplasările în străinatate?


Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: