Management de calitate la Cluj: metrou și autobuze electrice care se încarcă din mers

Primăria Cluj va achiziționa încă 25 de autobuze electrice cu o lungime de 18 metri ce dispun de o tehnologie de ultimă oră. Autobuzele care costă un milion de euro bucata au o tehnologie ce le permite să-și încarce bateriile în timp ce se deplasează, acestea având baterii de inmagazinare a energiei electrice. Doar câteva orașe din Europa au astfel de autobuze pe străzi. Proiectul privind achiziționarea autobuzelor a trecut saptamana aceasta prin Consiliul Local.

In prezent Compania de Transport Public are 11 autobuze electrice nearticulate, iar până la finalul anului mai aşteaptă încă 12 astfel de vehicule. De asemenea, încă 17 autobuze electrice vor ajunge la Cluj în 2019. În total este vorba despre 40 de autobuze electrice la care se mai adaugă și cele 25 autobuze  electrice articulate, care au o capacitate mult mai mare, aproape dublă față de un autobuz normal.

Interesant este ca Emil Boc, primarul din Cluj, are și alte planuri pentru un transport ecologic.  Mai exact, la ultima ședință a Consiliului Local, primarul a anunțat că în următoarele zile va fi lansat anunțul pentru licitația privind
studiul de prefezabilitate pentru viitorul metrou de la Cluj-Napoca. Linia de metrou ar urma să fie construită între Florești și Apahida în următorii 10-15 ani, fiind vorba despre 22 de kilometri. O companie din Japonia s-a arătat deja interesată de construirea liniei.

Daca la Cluj sunt deja pe străzi autobuze electrice, iar municipalitatea are în vederea construirea unei linii de metrou, la Brașov sunt aceleași vechituri pe străzi care poluează. Sunt discuții de câțiva ani pentru achiziționarea de autobuze electrice…dar, totul a rămas la faza de discuții.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: