Management: Clujul are autobuze electrice, dar și tramvaie noi. La Brașov, șoferi băuți și reclamă la VIDEOCHAT pe autobuzele vechi

Dacă la Cluj, Compania de Transport Public se laudă cu investiții majore, cu autobuze electrice și tramvaie noi, la Brașov, RATBV a ieșit mai mult în evidență cu scandaluri. Primul a fost cel legat de ”corupție”, finalizat cu un dosar penal care se află pe masa magistraților. Pe lângă fostul manager Cristian Radu, cap de afiș în dosar este și George Scripcaru, primarul Municipiului Brașov. A urmat scandalul legat de promovarea unei reclame la VIDEOCHAT pe un autobuz al municipalității (primul oraș din România care a făcut așa ceva), apoi, scandalul șoferilor de autobuz prinși băuți la volan.

Da, s-au achiziționat autobuze noi fabricate în Turcia, dar este vorba despre  normalitate având în vedere că mai toate orașele mari din România au acum autobuze noi în parcul regiilor de transport în comun și nu neapărat de la turci, ci chiar de la nemți. Rămâne de văzut cât vor rezista autobuzele produse în Turcia și cât vor rezista cele produse în Germania, aici se va observa clar diferența. Deci care e realizarea? Comparații se fac cu alte orașe din țară, nu cu foști manageri ai instituției. Iar când pe autobuzul orașului rula reclamă la VIDEOCHAT, actualul manager George Cornea se afla în CA…deci era unul din decidenții societății.

De exemplu la Cluj, în parcul regiei de transport public au ajuns mai multe autobuze electrice și se continuă achiziționarea mijloacelor de transport ”verzi”. Acestea au fost achiziționate prin fonduri europene, iar până la mijlocul verii vor fi în circulație pe străzi 41 de autobuze electrice. În prezent Compania de Transport Public Cluj-Napoca deține 14 stații de încarcare (11 cu încarcare lentă și 3 cu încarcare rapidă).

La Brașov s-au modernizat stațiile, s-au dotat cu panouri de informare, dar din păcate și aici este o problemă pentru că nu funcționează cum trebuie. Programul nu se respectă așa cum este scris pe panouri.

Dar ne lăudăm cu management bun…de calitate.

Să mai spunem de conducătorii auto care mai mult vorbesc la telefon? Tot săptămâna asta…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: