”Mama” și ”Zâmbet sănătos”, proiecte sociale inițiate de consilierul local Alexandra Crivineanu

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandra Crivineanu, consilier local PSD, a prezentat două proiecte sociale care ar putea ajuta foarte mult comunitatea brașoveană.

”Proiectul- Mama – se referă la acordarea unui sprijin financiar în valoare de 2.000 de lei/beneficiar pentru toate femeile însărcinate care au domiciliul în Brașov, de cel puțin 6 luni. Plata se va face în 2 tranșe egale, prima în a zecea săptămână de sarcină, iar a doua după intrarea în a 6-a lună de sarcină. Sumele vor putea fi folosite pentru orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de obstetrică-ginecologie. Sumele vor putea fi folosite la achiziționarea de servicii medicale sau pentru plata unor analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate (Ex: pachetul „Torch”, testul de toleranță la glucoză, teste de trombofilie etc).

Bugetul estimat al acestui program urmează să îl stabilim cu compartimentele de specialitate din Primărie.

Dincolo de componenta financiară, acest program va avea ca efect creșterea numărului de gravide care vor traversa perioada de sarcină sub supravegherea și monitorizarea unui medic, pentru că sunt multe femei care nu merg la medic în timpul sarcinii, din lipsă de bani.

Proiectul tratează o situaţie cunoscută şi anume aceea de îmbătrânire a populaţiei. Situaţia constituie o problemă pentru că, pe termen lung, această tendinţă are consecinţe majore asupra disponibilităţii resurselor umane şi, deci, a dezvoltării socio-economice. Reducerea continuă a natalității, în paralel cu o creştere constantă a numărului vârstnicilor va determina schimbarea echilibrului între generații.

Concret, reducerea natalităţii în ultimii ani în Municipiul Brașov, se traduce în cifre, astfel:

Acte de naștere întocmite urmare a nașterilor la cele 3 Maternități din Municipiul Brașov:

2018 – 5849

2019 – 5937

2020 – 5792

 

Al doilea proiect – Zâmbet sănătos– pentru care am depus inițiativă de Proiect de Hotărâre de CL se referă la acordarea unui sprijin financiar (vom stabili ulterior forma de acordare), în valoare de 1100 lei/ beneficiar, elevilor cu vârsta între 7 și 16 ani, cu domiciliul în Municipiul Brașov sau cu viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii de înscriere în proiect, pentru aplicarea de aparate ortodontice mobile.

Concret, după ce elevul obține o indicație medicală privind necesitatea aplicării de aparat ortodontic mobil, de la un medic specialist ortodont va depune prin reprezentantul său legal un dosar, în baza căruia beneficiarul va fi selectat conform criteriilor de eligibilitate stabilite.

Sunt convinsă că, împreună cu serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Brașov și cu votul celorlalți colegi consilieri locali, dar și cu sprijinul Primarul Municipiului Brașov aceste proiecte vor fi luate în considerare în bugetul de anul viitor. Ambele sunt benefice pentru brașoveni, având impact atât asupra stării de sănătate în ansamblul său, dar și asupra bunăstării și calităţii vieţii locuitorilor orașului nostru.” a declarat Alexandra Crivineanu.

Consilierul local a mai punctat și alte probleme cu care se confruntă brașovenii.

”Lipsa posibilității de a achiziționa bilete RATBV pe porțiunea între strada Castanilor și capătul de linie Rulmentul. Degeaba anunță Primarul Brașovului inițiativa că în săptămâna FOV brașovenii vor putea circula gratuit, dacă aceștia, în celelalte săptămâni din an, nu sunt tratați cu respect și fidelizați. Rog să se ia măsurile urgente pentru asigurarea facilității și confortului călătorilor pentru transportul în comun. (plus unele stații RATBV necesită renovare și curățenie- dezinfecție)

Buget există, trebuie doar să se vrea!

Problema unor persoane fără adăpost, de etnie rromă, care s-au stabilit în cartierul Tractorul și asupra cărora locuitorii din zonă au început să se alarmeze, din dorința de a preveni anumite incidente sau alte evenimente neplăcute. Am sesizat deja Poliția Locală, dar și Executivul Primăriei.” a concluzionat Alexandra Crivineanu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: