Malta și Slovacia ne-au spus ”pas”. Grecii încă ne vor, dar vom primi un cod de bare

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus, românii au interzis încă în două țări din UE.  Suntem pe locul al treilea în Europaca număr de infectări cu COVID-19. Pe lângă Estonia și Danemarca, alte două state ne spun ”pas” intrării persoanelor din țara noastră pe teritoriul lor.  Este vorba despre Malta și Slovacia.

Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie. Pe lista de state ale căror cetățeni vor putea intra în țară nu se regăsește România, însă situația s-ar putea schimba până la 15 iulie, când, potrivit visitmalta.com, toate celelalte restricții vor fi ridicate.

Slovacia nu permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său în scop turistic, de afaceri, personal. Conform Digi24, Începând cu 20 iunie, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil, potrivit Ambasadei române din Slovacia. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia.

Modificări și în Grecia

Turiştii români care vor ajunge în Grecia începând cu 1 iulie vor trebui să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară, şi vor primi un cod de bare care va determina dacă trebuie să fie supuşi unui test de depistare a coronavirusului la sosire, informează AFP, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: