Mai mulți brașoveni în carantină și autoizolare. Un bărbat nu a respectat carantina și va mai sta încă 14 zile pe banii lui

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 416 persoane se află în carantină, iar 5.121 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
În ultimele 24 de ore au mai fost externați din Spitalul de Boli Infecțioase 8 pacienți COVID-19 vindecați, numărul total al celor vindecați la Brașov ridicându-se la 31.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 1.190 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. S-a constatat un caz de nerespectare a acestor condiții, persoana respectivă fiind sancționată și plasată în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia. De asemenea, s-a constatat un caz de nerespectare a măsurilor de carantină, persoana respectivă fiind plasată în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile, urmând a suporta costurile acesteia.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 495 de sancțiuni, în valoare de peste 674.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 36 de convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: