MAI a primit un ”croșeu” de la DNA…pe comunicare

Luptă pe comunicare între DNA și MAI…

După ieșirea cu declarații ale reprezentanților MAI despre perchezițiile de la Suceava, DNA le-a dat imediat o replică tăioasă. 

”Cu referire la anumite informații vehiculate în mass media, susținute și de o declarație de presă publicată pe pagina de internet a MAI, privind anchete penale desfășurate de DNA, suntem în măsură să precizăm următoarele:
– Acțiunile operative ale Direcției Naționale Anticorupție sunt organizate și conduse numai de procurorii DNA, instituție de parchet independentă față de orice altă instituție sau autoritate publică.
– Acțiunile DNA sunt desfășurate în principal de către procurori împreună cu poliția judiciară a direcției și, când este nevoie, se apelează la sprijinul unor forțe polițienești din cadrul MAI, în conformitate cu legea.
– La data de 26 noiembrie 2020, procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava desfășoară activități de urmărire penală într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofițeri de poliție judiciară proprii și cu sprijinul unor ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, delegați de procurorii DNA.
– Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie.
– În consecință, comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare.
La acest moment sunt în desfășurare audieri la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DNA, unde au fost duse probe ridicate în urma perchezițiilor domiciliare.

DNA va oferi informații oficiale cu privire la încadrarea juridică și la starea de fapt, în cursul zilei de azi, în momentul în care situația judiciară o va permite, după aprobarea procurorului de caz”, se arată în comunicatul DNA. 

Totuși, poate DNA va fi mai preocupată de faptul că la Brașov sunt o mulțime de cazuri de corupție, dar dosarele întârzie să apară. Dacă analizezi activitatea de aici, ai impresia că Brașovul are cei mai curați politicieni și oameni de afaceri din Europa…Culmea, sunt cazuri concrete, multe sesizate chiar de către presă, dar nu numai, însă nimeni nu face nimic. Mai mult decât atât, dosarele care au mai fost în lucru la Brașov, s-au finalizat cu achitare, semn că cineva a greșit atâta timp cât unii inculpați au mau fost și luați pe sus cu cătușe. Cine plătește pentru aceste greșeli? Toți românii!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: