Lupul paznic la oi, o fabulă de la poalele Tâmpei

Trăim într-o lume minunată la Brașov, unde realizările curg mai ceva ca parfumul Guerlain pe Spurcata! Toată lumea e fericită, toți iepurașii cuminți, cu ochii mari și urechile drepte!
Din când în când mai apare însă câte o pală de vânt mai răcoros, care adie prin corona falnicului Brașov. Iată două dintre aceste alizee mai recente:
Domnul K. consilier județean PNL și lup sur despre care se șușotea deja prin oraș că e prieten la cataramă cu mistreții cu cefe ridate, într-un puseu de eternă inspirație, n-a avut altceva mai bun de făcut decât să confirme prin fapte acestă cumetrie, și asta la scară națională! Că se să mai și zici despre fudulii și fudulie, dom’le! Fiindcă toată sceneta avea nevoie și de un epilog mioritic perfect, a intrat în scenă rechiul-ciocan Domnul G, un baci moldovan pistolar, să le explice bursucilor polițiști brașoveni pasionați de bal mascat cum se fac lucrurile de fapt și care-i treaba cu democrația asta originală.
Pe de altă parte, Primăria Municipiului Brașov, această oază de creativitate și de inspirație a patriei, s-a gândit, după lupte seculare care au durat aproape patru mandate, să o pună de o Sală Polivalentă, ca să se poată zbengui mai în voie iepurașii performeri ai satului. Și unde să faci mai bine o Sală Polivalentă decât într-un loc numai bun de heleșteu, că nu se știe niciodată când vrei să ții Campionatul Mondial de Pescuit Caras Belit, faza pe cartier, și poate ai nevoie de niște izvoare naturale din parchet! Unii iepuroi mai morocănoși spun că se poate găsi maidan mai bun prin sat și că vulcanii noroioși sunt totuși specifici județului Buzău. Dar fiindcă un vulpoi cu sânge oxigenat nu poate să-i lase pe iepuroi să rămână supărați, iată că a sosit Domnul D, și-a pus mantia de erou al animăluțelor sportive și a interveni punctual, cu explicații ample, despre binele care urmează să se reverse asupra sportului brașovean și cum nu are nimeni dreptul moral (sic) să se aștearnă de-a curmezișul evoluției sportive a iepurașilor. Domnul D, știut printre prieteni și drept ”Coronavirusul”, în caz că ați uitat, este renumit ca gestionar de mare succes al echipei de handbal Corona Brașov, un gospodar desăvârșit al sportului, care și-a trimis sprintenele căprițe la tratament cu raze de lustră, păstorite de medicul bufnițoi, care și-a luat și licență și permis auto de la Pitești, că erau la promoție 1+1.
Nici o contradicție, deci, pe malurile Spurcatei; tot ce mai lipsește e să ne dea privighetoarea Gheorge lecții de sport, ca să fim cu toții niște iepurași și mai fericiți! 
Mangusta Montană

P. S.: Ca toate să fie în același grai, notoriul vulpoi care are multiple talente și, pe lângă că este gospodar sportiv și de o verticalitate înrudită cu moluștele, deține și funcția de purtător de cuvânt al PNL Brașov, a declarat că nu s-a pus în discuție la partid excluderea lupului sur. Nu este încă sigur nici dacă rechinul-ciocan se va regăsi pe listele locale PNL la următoarele alegeri, dar, precum alte carnivore locale, și el ar da probabil bine în poză alături de Domnul V, blajinul tyrannosaur de Râșnov și rex al liberalilor de Brașov.

Primită pe adresa redacției de la un cititor din Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: