Luptătorul brașovean anticomunist Octav Bjoza dat afară de Cîțu din Guvern

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, Octav Bjoza, a fost demis de Florin Cîțu din funcția de subsecretar de stat. Brașoveanul a criticat guvernarea PNL și a plătit scump. El nu mai este subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Cu doar 3 zile înainte, Octav Bjoza dăduse un comunicat de presă prin care critica dur Parlamentul și actuala guvernare pentru că nu acordă drepturi copiilor foștilor deținuți politici. Decizia, semnată de premierul Florin Cîțu, a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Ce spune Florin Cîțu:

”O societate democratică și civilizată, cum este România, rămâne ferm angajată în condamnarea Holocaustului și a oricărei forme de stigmatizare etnică, socială sau religioasă. Este angajamentul fără echivoc al statului român, iar în calitate de prim-ministru, îl voi apăra cu toată convingerea.

A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești  aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice.

Mai mult, încercarea de a justifica și de a aduce argumente pentru ca urmașii criminalilor de război, naziștilor sau fasciștilor, să beneficieze de drepturi din partea statului român (prevăzute de Legea nr.232/2020) este un afront și o mare nedreptate față de toți cei care au suferit din cauza ororilor comunismului și Holocaustului.

O asemenea atitudine a unui demnitar al statului român este extrem de periculoasă pentru valorile democratice câștigate și apărate cu multe sacrificii în ultimii zeci de ani. Este o abordare incompatibilă cu statutul de membru al echipei noastre guvernamentale și de înalt responsabil al Guvernului României.

Din aceste motive, am decis demiterea subsecretarului de stat Octav Bjoza, președinte al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii din România”.

sursa foto Cotidianul

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: