Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Ludovic Orban a anunțat , miercuri, că și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul lider PNL a spus că nu își poate păstra funcția atâta timp cât „gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul președintelui Iohannis, este pregătită să calce în picioare democrația în România”.

Fostul preşedinte al PNL a fost urmat de 16 senatori şi deputaţi care au părăsit recent grupurile parlamentare ale PNL. Printre demisionari se află Ionel Dancă, fost şef al cancelariei guvernului în perioada guvernului Ludovic Orban şi Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii. Niciun parlamentar de la Brașov nu și-a dat demisia.

„În urmă cu 5 minute mi-am scris demisia și am înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaților și Secretariatul General al Camerei Deputaților.

Demisionez pentru mai multe motive. Consider că pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi decât dacă beneficiezi de legitimitate oferită prin votul cetățenilor. Nu mai sunt președinte PNL și nu mai pot beneficia de această funcție.

Nu mai pot să fiu părtaș cu o decizie luată de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizie care nu mai are nicio legătură cu campania PNL la parlamentare.

Nu pot să fiu complice la decizii care trebuiau să mă forțeze pe mine să încalc democrația, prevederile constituționale, principiul constituțional al statului de drept numai pentru interese meschine politicianiste.

Nu mai pot să exercit funcția de președinte al Camerei Deputaților din partea PNL atât timp cât gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul președintelui Iohannis, după ce a încălcat în picioare democrația din PNL, este pregătită să calce în picioare democrația în România.

Demisia reprezintă o eliberare pentru mine și un nou început. Sunt liber să exprim în continuare voința cetățenilor care și-au exprimat încrederea în noi. Reprezint toți cetățenii care cresc în valorile liberale.

Nimic nu mă mai poate lega de relația cu actuala conducere PNL.

Acțiunea mea va depinde de ce se va întâmpla. Dacă persistă această ambiție nebunească de a pune un premier precum Florin Cîțu, care nu mai are încredere decât de 10%, nu pot să fiu parte a unui proiect antidemocratic”, a declarat Ludovic Orban

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: