Lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor din Făgăraș.Traficul auto nu va fi închis, ci doar restricționat punctual. Atenție la semnele de circulație!

Încep lucrările de modernizare a carosabilului și trotuarelor de la intrarea în municipiu, dinspre Sibiu. Primăria Făgăraș a emis deja ordinul, iar astăzi s-a predat amplasamentul către constructorul care a câștigat licitația – Consal.

În următoarea perioadă se vor impune restricții de circulație, lucrările urmând să se desfășoare pe unul dintre sensurile de mers. La finalizarea acestora se va moderniza celălalt sens, astfel încât traficul rutier să nu fie blocat complet.

Vă rog să fiți cumpătați la volan, să ne respectăm unii pe ceilalți. Cei mai afectați de disconfortul creat vor fi locuitorii străzii Doamna Stanca, dar sper să fie înțelegători și, dacă apar probleme, să ne sesizeze.

Partea carosabilă va fi modernizată complet pe o lățime de 12 m, prin realizarea unui strat de formă din balast (20 cm grosime), unui strat de fundație din balast (30 cm grosime), unui strat de fundație din piatră spartă (15 – 20 cm grosime) și așternerea succesivă a stratului de beton asfaltic – strat de bază (8 cm grosime), strat de binder (6 cm grosime), strat de uzură (4 cm grosime).

Lucrările pentru scurgerea apelor pluviale, care vor fi direcționate spre un colector principal, au fost incluse în același contract. Banii economisiți vor fi investiți în infrastructura rutieră.

Trotuarele vor fi realizate cu pavele, și vor avea o lățime de cel puțin 1,5 m. În zonele în care pavelele sunt în stare bună, vor fi desfăcute și reutilizate. Acestea se vor delimita de carosabil și spații verzi cu borduri corespunzătoare. În dreptul trecerilor de pietoni și a căilor de acces pe proprietăți, bordurile vor fi coborâte astfel încât să faciliteze circulația pietonilor, respectiv a proprietarilor de autoturisme.
Spațiile verzi vor fi refăcute prin plantarea de copaci și așezarea unui strat de pământ vegetal de 10 cm grosime, unde se va însămânța gazon.

Pe aceeași stradă au fost finalizate lucrările de modernizare a iluminatului public și a rețelei de apă, începute în luna martie a acestui an.

Rețeaua de iluminat public a fost introdusă în subteran, a fost realizată canalizarea pentru curent electric și pentru toți operatorii de telecomunicații, au fost montați peste 60 de stâlpi și tot atâtea corpuri de iluminat cu LED (100 W), iar trecerile pentru pietoni au fost iluminate suplimentar.

În ce privește rețeaua de transport a apei, s-a reabilitat pe un tronson de 1140 ml, de la intersecția str. V. Țepeș până la sensul giratoriu. De asemenea, s-a reabilitat rețeaua de distribuție a apei (PE Dn160 mm, pe un tronson de 800ml și PE Dn110 mm, pe un tronson de 116 ml) și s-au reabilitat 43 de branșamente, printre care și cele aferente Spitalului Municipal și punctului termic.

Au mai fost executare 3 cămine de vane și dezafectate altele 2, s-a executat un tronson de cca. 26 ml de rețea de transport apă și s-au realizat 4 cuplări la rețeaua existentă de distribuție.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: