Lucrări de închidere și ecologizare la fostul depozit de deșeuri din Dealul Galațiului. Vor fi plantați aproape 600 de puieți

La Făgăraș se lucrează intens în zona fostului depozit de deșeuri din Dealul Galațiului.  Sunt în desfășurare lucrările de închidere, sigilare şi ecologizare a acestuia, conform cerințelor Comisiei Europene. Primăria evită astfel aplicarea sancțiunilor din partea UE, care ar fi urmat să se răsfrângă asupra administrației publice locale.
”Până acum a fost realizat drumul tehnologic de acces în partea de vest a rampei de gunoi și a început profilarea deșeurilor pe amplasamentul final.
Contractul are o valoare de 6.864.813,49 lei și este finanțat în proporție de 93,15 % de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar 6,85 % din bugetul local al Municipiului Făgăraș.
Zona va fi reabilitată prin însămânțare de gazon pe o suprafață de 23.000 mp, plantarea a 295 de puieți de salcâm și 284 de puieți de arbori foioși.” a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul municipiului Făgăraș.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: