Lucian Pătrașcu: Voi cere revenirea la vechiul preț la gunoi

Unul dintre semnalele trase de PSD Brașov în privința taxelor de salubritate, a avut ecou la București. Guvernul  României a adoptat, în ultima sa ședință, o Ordonanță de Urgență care va duce la o scădere a facturilor achitate de cetățeni.

 

”Chiar dacă citiseră în presă și se așteptau la asta, brașovenilor tot le-a venit greu să plătească în ultimele luni facturi mai mari. Fiecare a avut de achitat în plus 2,81 lei pe lună de persoană, de la 9,06 lei, la 11,87 lei. Totul ca urmare a unei Hotărâri de Consiliu Local, la care reprezentanții PSD au refuzat să contribuie.”, declară Lucian Pătrașcu, liderul Grupului PSD din Consiliul Local Brașov.

 

Actul în sine era aplicarea unui articol din OUG 196/2005, cu modificările sale ulterioare, care prevedea aplicarea unei taxa de 80 lei/tona de deșeuri depozitate, deci  nereciclate, conform unei ținte anuale. Plata acestei sume se amână la 1 ianuarie 2019, prin OUG 48/2017 adoptată vineri de Guvernul României. Țintele de reciclare sunt fixate la 25% pentru 2017, 35% pentru 2018 și 45% de la 1 ianuarie 2019.

 

”Am încercat, în ultimele luni, să scădem taxele plătite de brașoveni pentru gunoi, chiar și cu 1 leu, dar ne-am izbit de refuzul consilierilor și al Primăriei, chiar și atunci când am demonstrat, cu cifre, că cetățenilor li se cer bani în plus. Acum nu mai există niciun motiv pentru ca această scădere să nu se producă, de vreme ce modificările au intrat în vigoare de la 1 iulie. Voi cere din nou, cu legea pe masă, în prima ședință de Consiliu Local, revenirea la vechiul preț la gunoi. În acelaşi timp, trebuie să găsim soluţii pentru creşterea procentului deşeurilor reciclate”, afirmă Lucian Pătrașcu.

 

 

Biroul de presă al PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: