Lucian Pătrașcu: Trei șoferi de la RATBV au fost prinși băuți la volan. Solicit demisia conducerii !

Regia Autonoma de Transport Brașov (RATBV) are lacune serioase în zona de management. Drept dovadă sunt șoferii prinși în stare de ebrietate, la volan, în ultimele zile. Vorbim despre 3 conducători auto depistați în stare de ebrietate de către polițiști, în doar 2 zile. Însă, potrivit presei locale, au mai existat astfel de cazuri și în trecutul apropiat, respectiv în ultimele luni.
Îngrijorător este că vorbim doar despre cei depistați și testați de polițiști, pentru că există posibilitatea ca și alții să fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se fi urcat la volan, dar să nu fi fost testați. Dacă am discuta despre șoferi amatori ar fi altceva (deși nici în acest caz nu ar fi de trecut cu vederea), dar suntem în fața unor cazuri ce implică șoferi de autobuz, respectiv de cei care asigură transportul public la Brașov. Practic, călătorii își pun viața în mâinile acestor oameni. Nu mai spunem că șoferii au fost prinși la primele ore ale dimineții, atunci când autobuzele sunt pline de elevi, studenți. Cu alte cuvinte, acești șoferi au pus în pericol viața călătorilor, ceea ce este inadmisibil!
Nu este pentru prima dată când la RATBV sunt probleme. Să nu uităm că, anul trecut, pe un autobuz al municipalității rula reclamă la…un studio de VIDEOCHAT. Oare chiar așa am ajuns, ca pe mijloacele de transport în comun ale Brașovului să facem publicitate la… VIDEOCHAT? Mă întreb, ce fel de management se derulează la societatea RATBV?
Văd că reprezentanții administrației locale și județene vorbesc tot mai mult despre transportul metropolitan, desigur, asigurat de către RATBV. Cum să asigure transport de persoane în zona metropolitană când RATBV nu este în stare să transporte călătorii, în singuranță, pe străzile din municipiul Brașov?
Din acest motiv și din multe altele, consider că directorul general George Mihai Cornea, trebuie să-și prezinte demisia. La o astfel de societate este nevoie clar de un management bun, nu de amatorism, nu de experimente.
Am încredere că reprezentanții administrației locale vor lua măsurile care se impun și vor organiza concurs pentru posturile din conducere. Nu cred că trebuie să asistăm la o tragedie pentru a schimba conducerea, indiferent de instituție sau societate!
Lucian Pătrașcu
Președintele Organizației Municipale PSD Brașov
Secretar de Stat în Guvernul României
Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: